Mainos

Matti Vanhanen valittiin Pahaksi Nuutiksi

Olutliitto on nimennyt vuoden 2009 Pahaksi Nuutiksi pääministeri Matti Vanhasen.

Liiton mukaan Vanhasen pääministerikausina oluesta on tullut ongelmajuomisen syntipukki ja poukkoilevan alkoholipolitiikan käsikassara. Pääministeri on myös osasyyllinen Hartwallin Tornion panimon lakkautukseen alkoholiveron muutosten takia.

Vanhasen syntinä pidettiin myös sitä, että hänen johtamansa hallitus on antamassa maatiloille enintään 22 prosenttisten liköörien ulosmyyntioikeuden. Samalla panimot saavat luvan jatkaa vanhoilla rajoituksilla, jotka ovat liiton mukaan tehokkaasti estäneet pienteollisuuden synnyn ja kasvun.

Vanhasen hallituspolitiikka on lisäksi kirpaissut myös suomalaisia olutravintoloita. Kun Vanhasen ensimmäisenä hallitusvuonna 2003 24,3 prosenttia oluesta nautittiin anniskelupaikoissa, on ravintoloiden osuus Suomessa laillisesti myytävästä oluesta enää vaivaiset 13,5 prosenttia.

- Vanhasen päättäväisen politiikan seurauksena suomalaiset kantavat euronsa ulkomaille ja juovat oluensa kotona kalsarit jalassa. Kehitystä ei voi kuvata sivistysvaltiolle sopivaksi. Lukuisissa EU-maissa olut on osa ruoka- ja ravintolakulttuuria, Olutliiton puheenjohtaja Jari Vaara toteaa.

Hyväksi Tuomaaksi valittiin Mika Heikkinen. Heikkinen on porilaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin ravintoloitsija sekä olut- ja viskimestari.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.