Mainos

Matti Vanhanen Nurmijärvellä kärkeen

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen nousi Nurmijärvellä ylivoimaiseksi ääniharavaksi. Kun kaikki kunnan äänet oli laskettu, Vanhanen oli kerännyt niistä 735.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki (sd.) keräsi 606 ääntä ja sai tyytyä kolmanteen sijaan. Kakkossijan nappasi kokoomuksen kunnanvaltuutettu Outi Mäkelä 652 äänellä. Myös rouva Merja Vanhanen (kesk.) keräsi vakuuttavan äänisaaliin. Varavaltuutettuna toiminut Merja Vanhanen varmisti nyt valtuustopaikan 199 äänellä.

Nurmijärven tulos toi puheenjohtaja Vanhaselle vähän laastaria koko maan tasolla kärsityn vaalitappion jälkeen. Keskusta säilytti suurimman puolueen aseman pääministerin kotikentällä, kun puolue sai Nurmijärven äänistä 32,8 prosenttia. Paikkamäärä valtuustossa nousi yhdellä seitsemääntoista.

SDP säilytti kaksitoista valtuustopaikkaa keräten 23,8 prosenttia äänistä. Kokoomus oli toiseksi suurin ryhmä ja sai 25,8 prosenttia äänistä. Puolue piti neljätoista valtuustopaikkaansa. Vasemmistoliitto säilytti kolme paikkaansa. Myös vihreille kertyi kolme paikkaa, kun puolue menetti yhden. Kristillisdemokraatit saivat pitää kaksi paikkaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.