Mainos

Matti Vanhanen keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi

Keskustan varapuheenjohtaja Matti Vanhanen ilmoittautui tänään keskustan puheenjohtajakisaan.

Vanhanen vakuutti luottavansa mahdollisuuksiinsa tulla valituksi, vaikka gallupkannatus onkin ollut varsin vaatimatonta. Siitä huolimatta hän sanoi haluavansa visionsa keskustan ja Suomen kehittämisestä punnittavaksi.

Kehotuksia asettua ehdolle on Vanhasen mukaan kertynyt eri puolilta maata. -Kyllä minä tähtään voittoon, Vanhanen vastasi kysymykseen, kamppaileeko hän kakkossijasta Olli Rehnin kanssa. -Tiedän ja arvelen, että minusta tulisi hyvä puheenjohtaja. Jos joku pystyy voittamaan minut vaaleissa, niin silloin keskusta saa erinomaisen puheenjohtajan.

Hallitusyhteiskumppaneita Vanhanen ei asettanut suosituimmuusjärjestykseen, vaikka myönsi, että keskiryhmien yhteistyö vihreiden, RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa olisi mieluinen vaikkakin haastava vaihtoehto. -Sillä voitaisiin saada sisällöllistä uutta. Tähän mennessä siihen ei ole tullut sellaista vastausta, että se näyttäisi realistiselta, Vanhanen myönsi.

SDP:n ja kokoomuksen välillä hän ei halunnut valita ennen vaaleja, vaan sanoi haluavansa odottaa vaalien tulosta.

Vanhanen on neljäs ehdokas Esko Ahon seuraajaksi. Häntä ennen kisaan ovat ilmoittautuneet Anneli Jäätteenmäki, Olli Rehn ja Hannu Takkula. Päävastustajaa Vanhanen ei halunnut nimetä, mutta oli valmis kehumaan myös kilpakumppaneitaan. -Anneli Jäätteenmäki onnistui sijaispuheenjohtajana erittäin hyvin. Hän voitti kunnallisvaaleissa myös Paavo Lipposen (sd.), ja se on suuri saavutus. Olli Rehn osaa erityisen hyvin nämä komissioon liittyvät kysymykset, samoin hänellä on erittäin hyvä tietopohja, erityisesti uuteen tietotekniikka-alan yritystoimintaan liittyen. Hannu Takkulan vahvuus on se, että hän tuo keskustan perinteestä esille tietyn arvolähtökohdan jota on kaivattu, Vanhanen luetteli.
Paavo Väyrysen mahdollista ehdokkuutta tai Väyrysen mahdollisuuksia Vanhanen ei halunnut kommentoida.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja