Mainos

Matti Vanhanen: Ikävöin eduskuntaan vain torstaisin

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen poliitikko Matti Vanhanen ei juurikaan kaipaile eduskuntaan. SuomiAreena-tapahtumaan saapunut Vanhanen kertoo Radio Novan haastattelussa, että hän kaipaa eduskuntaan lähinnä vain torstaina. Silloin on hernekeittopäivä.

- Yhteiskunnalliseen keskusteluun voi aina osallistua, mutta mitään paloa eduskuntatyöhön ei ole. Torstaina kun siellä on hernesoppapäivä, voisin siellä olla, Vanhanen naureskelee.

Entinen pääministeri ja keskustan puheenjohtaja ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että palaisi vielä joskus politikkaan.

- Ei sitä voi tässä ja nyt arvioida. Tilanteen voivat muuttua ja sitten katsotaan asioita uudelleen.

Vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen Vanhasella on hyvinkin armottomat mielipiteet.

- Kyllä nyt ajassa on selvästi nähtävissä ei pelkästään vaikeita vaan vaarallisia piirteitä. Suomi ja Eurooppa eivät pysty antamaan selkeää vastusta nousevalle maailmalle eli esimerkiksi Kiinalle.

- Kovassa kilpailutilanteessa tarvittavat uudistukset olisivat suuria.Eikä näköpiirissä ole sellaisia uudistuksia. Sikäli luonnehtisin tilannetta hyvinkin vakavaksi.

Suomen tilan kohentamiseksi Vanhanen mainitsee muutamia oleellisia asioita. Työurien pidentämisen puolesta Vanhanen puhui paljon jo pääministeri aikanaan.

- Kustannuskilpailu on yksi oleellinen. Se on iso työmarkkinakysymys ja monen vuoden urakka. Työurien pidentäminen ja julkisen talouden tuottavuusongelmat on otettava yhä huomioon. Tuottavuuteen on saatava paljon terävyyttä.

- Ja hyvin suuri ongelma on yritysten puolella se, että lainan saanti on vaikeutunut.Kun rahalähteet ovat tukossa, ei kasvua synny.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.