Matti Suur-Hamarin TTK-harjoitukset alkoivat erilaisella tunnustelulla: "Otetaanko me tuosta vaikka tuo koipi"

Matti Suur-Hamari aloittaa TTK-harjoittelunsa testailemalla erilaisia jalkoja 2:52
Matti Suur-Hamari aloittaa TTK-harjoittelunsa testailemalla erilaisia jalkoja

Matti Suur-Hamarin ensimmäisissä Tanssii Tähtien Kanssa -harjoituksissa testailtiin, kuinka erilaiset jalkaproteesit toimivat missäkin tilanteessa parketilla. 

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelma alkaa sunnuntaina 3. syyskuuta ensimmäisellä jaksolla, jossa päästään näkemään tähtioppilaiden ja -opettajien ensitunnelmat harjoitussaleilta. 

Jaksossa lumilautailija Matti Suur-Hamari  kertoo koittavansa suhtautua tanssiin samalla ajatuksella, mistä hän muistuttaa itseään monesti muutoin elämässä: rakasta lajia, älä tuloksia. 

– Nyt kun ihan hirveästi tanssiaskelia ei ole tässä tullut otettua, se on samalla äärettömän siisti fiilis hypätä johonkin niin tunemattomaan, semmoiseen niin kylmään veteen ja syvään päätyyn. Etten tiedä, miten tästä selviän, mutta jos ja kun siellä mennään nenälleen, niin mennään sitten kunnolla nenälleen, Suur-Hamari pohtii. 

Suur-Hamarin tähtiopettajana toimii Katri Mäkinen. Treenisalille ensimmäistä kertaa saapuessaan Suur-Hamari otti mukaansa liudan erilaisia proteesijalkoja, joita alettiin ensimmäiseksi testailla. Suur-Hamari menetti vasemman jalkansa polvesta alaspäin moottoripyöräonnettomuuden seurauksena vuonna 2009. 

– Oli ihana, kun meillä oli ekat treenit, ja tultiin tuonne treenisalille, niin Matti on niin silleen kuuliainen: siellä oli jalat rivissä ja tanssikengät rivissä ja sitten me mietittiin, että otetaanko me tuosta vaikka tuo koipi ja katsotaan, miten se käyttäytyy, Mäkinen kertoo. 

Mäkinen kertoo tilanteen olevan mielenkiintoinen myös hänen, opettajan näkökulmasta, sillä hänellä ei ole aiempaa kokemusta vastaavasta tilanteesta. 

– Mä en sanele, että tämä menee nyt näin ja näin, vaan me oikeasti tehdään tätä yhdessä, koska tämä oppiminen menee kumpaankin suuntaan, ja asioiden tutkiminen ja työstäminen, Mäkinen pohtii. 

Katso yllä olevalta videolta, kuinka Matti Suur-Hamarin ja Katri Mäkisen ensimmäiset hetket TTK-treenisaleilla sujuivat. 

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 3.9. klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 10.9. klo 19.30 alkaen.

 
Tanssikupla MTV Katsomossa ma 4.9. alkaen maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat