Mainos

Matti Korhonen kuollut

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Matti Korhonen on kuollut. Suomen Pankista kerrottiin, että hän kuoli viime yönä vaikeaan sairauteen. Hän tuli johtokunnan jäseneksi vuoden 1998 alussa.

Matti Korhonen

Korhonen ilmoitti maanantaina jäävänsä eläkkeelle Suomen Pankista. Hän oli ollut sairaslomalla ennen ilmoitustaan. Korhosen työtoverit kertoivat surevansa hyvän työtoverin ja aktiivisen keskustelijan poismenoa.

Korhonen ehti olla Suomen Pankissa kaksi ja puoli vuotta. Sitä ennen hän toimi puolitoista vuotta Metsäteollisuuden toimitusjohtajana. Suuren osan urastaan Korhonen teki Kansallisosakepankissa KOP:ssa. Pankin johtokunnan jäsen hän oli vuosina 1983-92. Tuolloin hän oli myös lainassa poliittisena valtiosihteerinä pääministeri Harri Holkerin hallituksen pyynnöstä vuosien 1990-1991 aikana. Kun KOP fuusioitiin Yhdyspankkiin hän toimi sidosryhmäjohtajana 1995-1996.

Ennen KOP:hen siirtymistä Korhonen toimi mm. silloisen Suomen työnantajain keskusliiton kansantalousjohtajana ja Taloudellisen tiedotustoimiston varatoimitusjohtajana. Koulutukseltaan Korhonen oli valtiotieteen maisteri. Hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 1964. Korhosella on lukuisia luottamustehtäviä. Sotilasarvoltaan hän oli kapteeni. Matti Korhonen oli syntynyt 7. elokuuta 1939 Kuopiossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.