Mainos

Matti-kirjoja tuhansilla euroilla - RAY tutkii Nuorisosäätiön tilit

Raha-automaattiyhdistys RAY aloittaa maanantaina tarkastuksen keskustaa lähellä olevassa Nuorisosäätiössä.

Päätöksen taustalla on tieto siitä, että RAY:ltä tukea saanut säätiö rahoitti isolla summalla Matti Vanhasen (kesk.) presidentinvaalikampanjaa.

Viestintäjohtaja Matti Hokkanen RAY:stä kertoo, että tavanmukaisten tarkastusten lisäksi tällainen tarkastus aloitetaan, jos tuen oikeasta käytöstä on syntynyt epäilyä.

Säätiön rahoilla ostettiin seminaarilippuja, Matti-kirjoja ja grafiikkaa yli 23 000 euron arvosta.

Tukeen "erityinen syy"

Säätiön hallitusta johtava kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) perusteli mittavaa tukea siten, että siihen oli erityinen syy.

-Vanhanen on itse toiminut pitkään säätiön hallituksessa sekä panostanut säätiön toimintaan ja nuorisoasumiseen, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen kertoi olleensa mukana tekemässä linjaratkaisua Vanhasen kampanjan tukemisesta. Tuen määrästä päätti hänen mukaansa kuitenkin säätiön silloinen toimitusjohtaja.

Myös Kaikkonen on kertonut saaneensa säätiöltä vaalitukea. Kaikkosen mukaan kaikki tuet jäivät alle sen rajan, minkä ylittävät lahjoitukset on eriteltävä ehdokkaiden vaalirahailmoituksissa. Kaikkonen sanoi, että tapana on ollut tukea säätiön hallinnossa mukana olevia ehdokkaita.

Lisäksi Kaikkonen vakuutti, että RAY:n rahoja ei ole valunut säätiön kautta vaalitukeen, vaan ne on käytetty täysin nuorisoasumiseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.