Mainos

Matti Honkalasta Keskon pääjohtaja

Keskon nykyinen hallintojohtaja, ekonomi Matti Honkala on valittu Keskon pääjohtajaksi ensi toukokuun alusta. Yhtiön nykyinen pääjohtaja vuorineuvos Eero Kinnunen jää aiemmin ilmoitettua varhaisemmin eläkkeelle eli jo ensi toukokuun alusta. Eero Kinnunen on toiminut Keskon pääjohtajana vuodesta 1993.

Perinteisesti Keskon pääjohtajat ovat nousseet talon sisältä ja niin kävi nytkin. Honkala aloittaa tästä päivästä lähtien Keskon varapääjohtajana ja hän toimii pääjohtajan varamiehenä huhtikuun loppuun asti.

Murtomaahiihtoa ja kävelyä harrastava Honkala nimeää keskeisimmiksi tehtävikseen tietotekniikan sekä varastoinnin ja kuljetusten tehokkaan hallinnan. Jo Anttila-kaupan toteuduttua Kesko ilmoitti alkavansa hyödyntää ns. Tuko-kauppoihin liittyviä yritysostoja varastoinnissa, tavaroiden toimituksissa ja ostoissa. Valmistautumisen Euroopan yhteiseen rahaan Kesko on tulevan pääjohtajan mukaan aloittanut jo ajoissa. Tietotekniikka ja rahaliikenne tosin joudutaan jatkossa uudistamaan.

Honkala uskoo, että Suomessa kauppakuolemat jatkuvat. Tällä haavaa maassa on 700-800 lähikauppaa, 70-80 supermarkettia ja vajaa 40 automarkettia. Lisäksi hän ennustaa, että kaupat keskittyvät yhä enemmän suuriin taajamiin. Honkala ei pidä suuntausta hyvänä, sillä pidentäähän se ostajien kauppamatkoja. Kaupan suurimpana uhkana Honkala edeltäjänsä tavoin pitää kulutuksen supistumista.

Naiseus ei este

Keskon hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Kallio ei erittele, miksi hallintoneuvoston jäsenistä juuri Honkala valittiin. Miksei esimerkiksi varapääjohtaja Timo Kareketta. Karekkeen lausuntojen takia Kesko joutui muutama vuosi sitten kirkastamaan imagoaan yhtiönä, joka noteeraa myös naiset. Karake näet oli julkisuudessa puhunut naisten "vammaisuudesta", handicapista.

Honkalakin joutui nimityksen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa perustelemaan kantaansa naistyöntekijöhin. Hän valisti, että toinen hänen tärkeimmistä alaisistaan on nainen.
-Lisäksi meillä on monia naistoimitusjohtajia. Ei naiseus ole este edetä yhtiössä, hän vakuutti.

Honkala on paljasjalkainen helsinkiläinen. Kauppakorkeakoulusta valmistunut ekonomi on ehtinyt olla Keskossa yli 30 vuotta. Hän aloitti Keskon keskusvarastolla johtajana ja on vuodesta 1986 asti ollut Keskon hallituksen jäsen. Kielimiehenä Honkala on vastannut yhtiön ulkomaisista omistajasuhteista.

Kinnunen sai työt tehtyä

Viime kesänä 60-vuotta täyttänyt Eero Kinnunen on ollut ikään kuin jatkoajalla. Keskon pääjohtajien virkakausi päättyy 60-vuotiaana. Aiemmin oli kuitenkin sovittu, että Kinnunen jatkaa ensi vuoden loppuun, koska Keskolla on monia isoja asioita kesken. Kallion mukaan Kinnunen sai sovitut hankkeet vietyä läpi ja haluaa lähteä eläkkeelle jo vapulta.

Kallion mukaan Kinnusen aikaistettuun lähtöön ei liity mitään dramatiikkaa ja "Kinnunen on aivan terve". Pääjohtajanimityksen takia järjestettyyn tiedotustilaisuuteen Kinnunen ei halunnut tulla.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.