Mainos

Matti Aurasta liikenneministeri

Kokoomuksen johto esittää uudeksi liikenneministeriksi Keskuskauppakamarin toimitusjohtajaa kansanedustaja Matti Auraa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi kokoomuksen puheenjohtajiston ja puolueen eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen, että uuden ministerin on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä joutui tänään äänestämään kaksi kertaa, sillä ensimmäisessä äänestyksessä kukaan esillä olleista henkilöistä ei saanut enemmistöä. Ensimmäisessä äänestyksessä Aura sai 15 ääntä, Dromberg 9, kansanedustaja Anssi Rauramo 6 ja Ilkka Kanerva yhden äänen. Yksi lippu oli tyhjä.

Uuden ministerin nimittää tasavallan presidentti Martti Ahtisaari todennäköisesti ensi viikolla. Kokoomus nimeää ehdokkaansa liikenneministeriksi puolueen hallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa, joka on juuri alkamassa.

Nykyinen liikenneministeri Tuula Linnainmaa (kok.) nimitettiin tänään uuden Etelä-Suomen läänin maaherraksi syyskuun alusta. Hän siirtyy rivikansanedustajaksi heti pääsiäisen jälkeen. Näin ollen hänen seuraajansa nimitettäneen jo ensi viikolla.

53-vuotias Matti Aura istuu nyt ensimmäistä kauttaan eduskunnassa. Useimmiten ministeriksi ei nousta ensimmäisellä edustajakaudella. Aura valittiin kokoomuksen kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä. Koulutukseltaan hän on juristi. Aura kertoi eroavansa Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan tehtävästä, jos tasavallan presidentti nimittää hänet ministeriksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.