Mainos

Matti Aura vastustaa taajamanopeuksien laajentamista

Neljänkympin nopeusrajoitusta ei aiota laajentaa kaikkien kaupunkien ja kuntien keskustoihin. Liikenneministeri Matti Auran mukaan sen sijaan talvinopeusrajoitukset säilyvät. Ehdotukset sisältyvät hallituksen käsittelyssä olevaan liikenneturvallisuuspäätökseen.

Tässä suunnitelmassa viime marraskuussa ehdotettiin neljänkympin nopeusrajoitusta kaikkiin taajamiin. Suunnitelma kevään ja kesän mittaan on jalostunut liikenneministeriössä hallituksen ehdotukseksi..

Liikenneministeri Aura ei aio esittää 40:n taajamarajoitusten laajentamista valtioneuvostolle. Myöskään mitään kovin suurta teidenrakentamisohjelmaa ei ole luvassa. Talvinopeusrajoitukset sen sijaan tulevat säilymään. Hallituksen paperiin sisältyy eräänlainen rangaistuskohta: jos onnettomuuksia tulee liikaa, talvinopeusrajoituksia voitaisiin pidentää moottoriliikenneteillä.

Pääteille kaavaillaan myös lisää automaattista nopeusvalvontaa. Pyöräilykypärän käyttöpakko ei sisältynyt alkuperäiseen ehdotuslistaan, mutta se on herättänyt paljon keskustelua nyt kesällä. Näin budjettiriihen alla liikenneministeri Aura ennakoi huonoja uutisia autoilijoille: bensan hinta on yhä nousussa.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.