Mainos

Matti Ahde: Tuli töpättyä

Kansanedustaja Matti Ahde (sdp.) myöntää tehneensä virheen vaalituki-ilmoituksen suhteen. Ahde sai viime eduskuntavaaleissa 10 000 euroa Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä Oulun työväenyhdistyksen kautta. Ahde palautti rahat keväällä, kun vaalirahoituskeskustelu yltyi. Sanomalehti Kaleva kertoi asiasta ensimmäisenä.

- Oli virhe, etten ilmoittanut Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saamaani tukea. Kun keskustelu keväällä käynnistyi ja vaalitukisotku alkoi paisua, pohdin täydennänkö ilmoitusta vai palautanko rahat. Tulin siihen tulokseen, että on järkevämpää palauttaa rahat yhdistykselle, Ahde kertoo MTV:n uutisille.

Oulun seutu on kaavoitukseltaan ja kauppakeskusten rakentamisen suhteen Suomen vilkkaimpia alueita. Ahde ei kuitenkaan usko, että Kehittyvien maakuntien Suomi olisi yrittänyt häneen vaikuttaa.

- En ole mukana missään kunnallispoliittisessa luottamustehtävässä. Sen lisäksi yhdistyksen taustavaikuttajien pyrkimykset esim. verotuksen ja rakennuslain noudattamisen suhteen eroavat minun omista pyrkimyksistäni. Heidän asiansa eivät ole minun asioitani, aprikoi Ahde

Asian tulo julkisuuteen merkitsee, että SDP sai oman vaalirahasotkunsa kiusalliseen aikaan. Puolue on parhaillaan koolla Hämeenlinnassa valitsemassa uutta puheenjohtajaa.

Siihen onko SDP:ssä vielä muitakin kansanedustajia, jotka ovat saaneet vaalirahoitusta kohuyhdistykseltä, Ahde ei halua ottaa kantaa.

- Kyllähän kaikki merkit viittaavat siihen, että suurien tuensaajien joukko on porvaripuolueissa. Ja nyt minäkin olen poistunut suurten tuensaajien joukosta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja