Mainos

Matti Ahde palauttanut 10 000 euroa

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Matti Ahde on saanut Kehittyvien maakuntien Suomelta 10 000 euroa eduskuntavaalikampanjaansa varten. Rahat hän kuitenkin palautti vähin äänin vaalirahakeskustelun alettua tänä keväänä. Asiasta kertoo sanomalehti Kaleva verkkosivuillaan.

Ahde kertoo miettineensä keväällä, oliko Oulun työväenyhdistyksen kautta tehty lahjoitus oikeudenmukainen. Hän harkitsi vaalirahailmoituksen täydentämistä, mutta tuli siihen tulokseen, että summan palauttaminen olisi järkevin ratkaisu.

- Luulin, että kaikki on ihan ok vaikka rahat ovat tilillä. Kun tämä keskustelu alkoi, totesin että olimme tehneet virhearvion ja on parempi minun kannaltani palauttaa rahat, Ahde sanoo.

Ahteen vaalikassassa oli jäljellä rahaa, mistä summa voitiin maksaa.

- Kehittyvien maakuntien Suomen rahoja ei ole siis käytetty minun vaalikampanjassani yhtään. Minä olen pitänyt tilini Oulun työväenyhdistyksen kirjanpidossa, ja sieltä rahat palautettiin, Ahde korostaa.

Ahde on oululainen pitkän linjan poliitikko. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1970, jonka jälkeen hän on toiminut muun muassa sisäasiainministerinä ja puhemiehenä.

(MTV3-Kaleva)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.