Mainos

Mato huijaa Facebookkaajat "tykkäämään" tietämättään

Sadat tuhannet Facebookin käyttäjät ovat langenneet viime päivien aikana huijauslinkkiin, joka luikertelee vaivihkaa käyttäjän "tykkäämäksi" kohteeksi. Uhriksi joutuneen käyttäjän kontaktien klikatessa kyseistä linkkiä se siirtyy myös heidän suosittelemakseen. Mato on päässyt etenemään muutamassa päivässä hyvin nopeasti, kertoo Craham Cluley tietoturvayhtiö Sophoksen blogisivuilla.

Huijauslinkki saattaa sisältää mm. seuraavanlaisia viestejä:

"This man takes a picture of himself EVERYDAY for 8 YEARS!!"

"The Prom Dress That Got This Girl Suspended From School."

Mikäli Facebookin käyttäjä klikkaa kyseistä linkkiä hän joutuu tyhjältä vaikuttavalle sivulle, jossa lukee "Click here to continue" eli klikkaa tästä jatkaaksesi. Klikkaamalla linkkiä käyttäjä huijataan kuitenkin ilmoittamaan "tykkäävänsä" huijaussivusta. Näin ollen uhri saattaa tietämättään tulla suositelleeksi sivujensa kautta linkkiä muille Facebook ystävilleen. Yllämainitut esimerkit huijausviesteistä ovat juuri sellaista tavaraa, jota Facebookin käyttäjät klikkaavat innokkaasti, Cluley toteaa.

Sophoksesta kehotetaan tarkistamaan ja tuhoamaan mahdollisesti löytyvät huijauslinkit itseään koskevista uutissyötteistä ja poistamaan profiilistaan kaikki sellaiset sivut, joita ei ole merkinnyt kiinnostuksensa kohteiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.