Mainos

Matkustuskielto Jolon panttivankisaarelle purettu

Filippiinien puolustusministeri Orlando Mercado on purkanut matkustuskiellon Jolon saarelle.

Abu Sayyaf muslimisissiryhmä pitää edelleen 17 ihmistä panttivankinaan Jolon saarella. Panttivangeista huolimatta saarella ollut matkustuskiellto on purettu.

Tänään tuli kuluneeksi kaksi viikkoa siitä, kun Filippiinien armeija aloitti hyökkäyksensä Abu Sayyafia vastaan. Operaation tarkoituksena on panttivankien vapauttaminen. Toistaiseksi kuitenkaan yhtäkään panttivankia ei ole päässyt vapaaksi sen jälkeen, kun kaksi ranskalaistoimittajaa pakeni itse panttivankileiriltä. Sen sijaan yksi Abu Sayyafin johtajista, jonka jo muskottiin kuolleen taisteluissa, on ilmeisesti nähty hengissä.

Mercado vertasi perjantaina Filippiinien armeijan taisteluita Abu Sayyafia vastaan israelilaisten kamppailuun natsien sotarikollisia vastaan toisen maailmansodan jälkeen.
-Saatoimme ohittaa asettamamme aikarajan Abu Sayyafin kukistamisessa, mutta meidän täytyykin toimia, kuten israelilaiset ja juutalaiset - välittämättä siitä, miten paljon aikaa kuluu, Orlando sanoi.

Viranomaisten mukaan taisteluissa on saanut surmansa 111 Abu Sayyafin sissiä ja yli 50 on haavoittunut. Filippiinien presidentti Joseph Estrada tarjosi perjantaina armahdusta maan suurimman sissiliikkeen MILF:n jäsenille. Sissit kuitenkin hylkäsivät edustajansa välityksellä tarjouksen heti, sanoen sen olevan pelkkää propagandaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.