Mainos

Matkustamoturvallisuus

Uutiset Lontoosta kertoivat uusista turvasäännöistä, joiden mukaan matkustaja ei saa viedä lentokoneeseen suurin piirtein kuin lompakkonsa ja passinsa.

Erityisessä pannassa olivat erilaiset nesteet. Järjestelmässähän on aukko, koska turvatarkastuksen metallinpaljastin ilmoittaa vain metallit, ei nesteitä. No, vaikka turvatarkastuksissa ns. taputtelujen määrää lisättäisiin, niin nesteitä voi salakuljettaa lentokoneeseen samaan tapaan kuin huumeita vankilaan.

Tässä muutama idea turvahenkilöille ja lentoyhtiöille turvallisuuden lisäämiseksi:

- Jokainen matkustaja joutuu riisuutumaan turvatarkastuksessa ja matkustajille tehdään riittävä henkilökatsastus.

- Lentokoneiden penkit varustetaan samanlaisilla pidikkeillä kuin huvipuistojen hurjimmissa vuoristoradoissa on. (Siirtymäaikaa tähän tarvittaneen sen verran, että alkuvaiheessa matkustajat kiinnitetään paikoilleen nippusiteillä).

- Matkustajien käsivarsiin kiinnitetään rannekkeet, jotka sisältävät nopeaa tainnutusainetta. Matkustamohenkilökunnalla on kaukolaukaisimet laitteisiin. Olisi liian monimutkaista, että matkustamohenkilökunta joutuisi kiiretilanteessa syöttämään laukaisimeen juuri uhkaavan henkilön laitteen koodin, joten kaikkien matkustajien tainnuttimet on ohjelmoitu laukeamaan yhdellä kertaa.

No, [huonoa] huumoria, mutta turvatoimilla on taipumus jatkuvasti laajentua, tiukentua ja muuttua pysyviksi. Oletettavasti seuraavaksi turvatarkastuksiin tulevat kemikaali-ilmaisimet ja koirat - ainakin ennen yllä mainittuja keinoja.

Ikävä puoli tässä on se, että terroristit rampauttavat juuri näiden kohonneiden turvallisuusvaatimusten kautta länsimaisia vapauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.