Mainos

Matkustajia kehotetaan välttämään Bangkokia

Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Syynä ovat kaupungissa jatkuvat levottomuudet. Tänään annettu matkustussuositus ei koske koneen vaihtamista Bangkokin lentokentällä, mutta kaupungin keskustassa saattaa puhjeta väkivaltaisuuksia.

Suomen suurlähetystöstä kerrotaan, että kaupungin keskustaan on alkuillasta kerääntynyt 10 000 mielenosoittajaa. Paikalla olevia matkustajia kehotetaan äärimmäiseen varovaisuuteen ja ennen kaikkea välttämään mielenosoittajien kokoontumispaikkoja.

- Matkustajien kannattaa seurata paikallisia tiedotusvälineitä, joista saa tarkempia tietoja, kertoo suurlähettiläs Sirpa Mäenpää.

Mäenpää ei näe Bangkokin kireässä tilanteessa nopeaa ratkaisua.

- Siinä mielessä on pessimismiä, että lähipäivinä on odotettavissa mielenosoituksia, jotka voivat synnyttää lisää väkivaltaa. Sen vuoksi suosittelemme, että matkailijat ovat hyvin varovaisia, hän sanoo.

Suurlähetystö väliaikaisiin tiloihin

Suomen suurlähetystö sijaitsee mielenosoitusalueen keskustassa, mutta iskut sattuivat mielenosoituspaikkojen laitamilla. Suurlähetystö muutti tänään levottomuuksien keskeltä Mäenpään virka-asuntoon.

- Suomalaiset, joilla on konsuli- ja viisumipalveluiden tarvetta, voivat tulla tänne hoitamaan asioitaan.

Suomen suurlähetystön väliaikaiset Bangkokin-yhteystiedot löydät täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.