Mainos

Matkustajat mellakoivat Buenos Airesissa

Mellakoitsijat heittelivät poliisia kivillä ja tuhosivat kaupungin historiallista rautatieasemaa. Levottomuuksissa loukkaantui yli 40 ihmistä.

Tuhannet joukkoliikenteen käyttäjät ovat mellakoineet Buenos Airesissa Argentiinassa. Matkustajat ovat raivostuneet kaupungin vanhentuneen junajärjestelmän jatkuvien viivästyksien vuoksi.

Ainakin 30 siviiliä ja 12 poliisia on loukkaantunut levottomuuksissa. 16 ihmistä on pidätetty. Heidän joukossaan on kaksi alaikäistä.

Mellakoijat ovat vahingoittaneet kaupungin historiallista rautatieasemaa muun muassa rikkomalla ikkunoita, sytyttämällä tulipaloja, ryöstelemällä aseman kauppoja ja repimällä puhelinautomaatteja seinistä. Levottomuudet laajenivat myös lähikaduille.

Mellakoitsijoita taltuttamassa oli satakunta poliisia, joita heiteltiin kivillä ja pulloilla. Mellakkapoliisit vastasivat hyökkäyksiin kumiluodeilla ja kyynelkaasulla.

Levottomuudet alkoivat, kun yksi juna rikkoutui aivan rautatieaseman ulkopuolella olevalle raiteelle ruuhka-aikana eivätkä muut junat päässeet sen ohitse. Joukkoliikenteen käyttäjät ovat valittaneet jo pitkään junien ja rautatien huonosta kunnosta.

Buenos Airesin rautatieasema on yksi Etelä-Amerikan suurimpia, ja sen kautta kulkee päivittäin arviolta 300 000 matkustajaa.

(MTV3-STT-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.