Mainos

Matkustajan tavaroihin laitettiin räjähteitä - poliisijohtaja erosi

Slovakiassa korkea-arvoinen poliisipäällikkö on eronnut maata kuohuttaneen lentokenttäskandaalin takia.

Päällikkö kantoi vastuun epäonnistuneesta, lentokentällä tapahtuneesta turvallisuustestistä, jonka seurauksena slovakialainen mies päätyi Irlannin Dubliniin räjähteitä matkalaukussaan.

Slovakian viranomaiset ovat myöntäneet tehneensä virheitä testissä, joka on raivostuttanut Irlannin viranomaisia ja järkyttänyt asiantuntijoita ympäri maailman.

Slovakialaiset viranomaiset piilottivat oikean pommin osia ulkopuolisen matkustajan matkatavaroihin. Dublinissa matkustaja joutui Irlannin poliisin huostaan tuntikausiksi, ennen kuin asiaan saatiin selvyys.

Slovakialaiset olivat kyllä informoineet yksityistä matkatavaroiden kuljetuksesta vastaavaa yritystä, mutta eivät kertoneet räjähteistä Dublinin lentokentän henkilökunnalle.

Slovakialaisten oli tarkoitus testata lentokenttäviranomaisten ammattitaitoa.

- Poliisi asetti matkustajan tavaroihin kahdenlaisia räjähteitä. Pommikoiran piti löytää molemmat, mutta se löysikin vain toisen. Poliisi sai pian uuden tehtävän, ja hän unohti toisen räjähteen matkustajan tavaroihin, kertoo tehtävänäsä jättänyt poliisipäällikkö Tibor Mako.

Slovakialaiset kuittasivat tapahtuman "hölmönä ja epäammattimaisena virheenä", kun taas irlantilaiset turvallisuusviranomaiset pitivät tapausta "järkyttävän typeränä".

Irlantilaiset ovat arvostelleet Slovakiaa myös siitä, että maalla kesti kolme päivää myöntää tapahtunut virhe, ja että lentokoneen kapteeni päätti lentää Dubliniin, vaikka tiesi koneessaan olevan räjähteitä.

Joidenkin asiantuntijoiden mielestä Dublinin-episodi osoittaa, miten puutteellista matkalaukkujen läpivalaisu on. Suurin osa turvallisuusasiantuntijoista on kuitenkin kritisoinut kovin sanoin sitä, että räjähteitä laitetaan tuntemattoman siviilin tavaroihin.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.