Mainos

Matkustajamäärät romahtaneet kotimaan lennoilla

Koneet ovat lennelleet kotimaan lentoliikenteessä viime kuussa puolityhjinä. Esimerkiksi Finnairin ja Blue1:n koneiden sadasta paikasta oli täytettynä keskimäärin noin 55 paikkaa.

Lentoliikenteen matkustajamäärät ovat notkahtaneet kotimaan liikenteessä viime kuussa. Kotimaan koko reittilentoliikenteen matkustajamäärät laskivat vajaat kolme prosenttia.

Finnair kertoo kotimaan reittiliikenteen kysynnän pudonneen marraskuussa yli kaksitoista prosenttia vuoden takaisesta. Blue1 ilmoitti jo eilen matkustajamääränsä laskeneen kymmenellä prosentilla.

Osan muiden menetyksistä korjasi itselleen pieni, mutta reippaasti kasvava Finncomm. Se kirjasi matkustajamääränsä kasvuksi 80 prosenttia. Finncomm palvelee syöttöliikenneyhtiönä Finnairia, joka keskittyy aiempaa enemmän kotimaan runkoreiteille.

Mitään trendinmuutosta suomalaisten lentomatkustusinnossa ei Finnairilla ole havaittu.

- Ihan samanlaista se on kuin ennenkin. Jos osa liikenteestä ei ole enää meidän hallussa, vaan Fincomm lentää niitä, niin tietenkin se näkyy miinuksella meillä ja plussana heillä, sanoo Finnairin reittiverkostosta vastaava johtaja Petteri Kostermaa.

Kostermaan mukaan kysynnän väheneminen on tänä vuonna kulkenut käsi kädessä kapasiteetin pienentymisen kanssa.

- Kun olemme alkaneet ajaa alas Aeron ATR-kalustoa tämän vuoden alusta, se on tähän luonnollinen selitys, Kostermaa sanoo

Viestintäjohtaja Tom Christides Blue1:lta ei näe tilanteessa mitään suurempaa dramatiikkaa. Blue1 on karsinut reippaimpia halpatarjouksia ja hakenut parempaa kannattavuutta. Tämä on näkynyt myös matkustajamäärissä.

Häikäisevää menoa Aasiassa

Kotimaan liikenteen laskusta huolimatta Finnairin koko reittiliikenne kasvoi marraskuussa yli neljänneksellä vuoden takaisesta. Suurin lisäys tuli Aasian liikenteestä.

Myös sijoittajat hyrräävät Finnairin kasvulle Aasiassa. Finnairin osake porskutti iltapäivällä Helsingin pörssissä yli 7,5 prosentin nousussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.