Mainos

Matkustajamäärä pettymys Eurotunnelille

Ranskan ja Britannian välisen kanaalitunnelin liikennettä hoitava Eurotunnel on pettynyt tunnelin matkustaja- ja rahtiliikenteen kehitykseen. Viime vuonna tunnelissa matkusti 6,6 miljoonaa junamatkustajaa. Rahtia kanaalitunnelissa kuljetettiin 700 000 tonnia.

Eurotunnelilla oli matkustajia vain puolet tunnelin rakennusaikana ennustetusta matkustajamäärästä. Rahdin määrä jäi kolmannekseen hankkeen suunnitteluajan odotuksista. -On valitettavaa, että liikenne on jäänyt näin vähäiseksi, kun muistaa, että Ranska ja Britannia mobilisoivat yhteensä 25 miljardia euroa tunnelin rakentamiseen, sanoi Eurotunnelin puheenjohtaja Charles MacKay esitellessään yhtiön viime vuoden tulosta Pariisissa. Hän arvosteli maita siitä, etteivät ne ole tehneet riittävästi kanaalitunnelin käytön edistämiseksi.

Eurotunnelin raskaan velkataakan uudelleenjärjestely toi yhtiölle viime vuonna 681 miljoonan euron satunaistuoton. Sen ansiosta Eurotunnel saattoi näyttää ensimmäisen voitollisen tuloksen. Tuloslaskelman mukainen voitto nousi velkajärjestelyn ansiosta 508 miljoonaan euroon. Ilman lainajärjestelyjä Eurotunnel olisi kirjannut 144 miljoonan euron tappion. Vuotta aiemmin yhtiön tappio oli 212 miljoonaa euroa.

Eurotunnelin liikevaihto nousi viime vuonna 897 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi 2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Eurotunnelin kassatulot nousivat ensimmäisen kerran yhtiön historiassa suuremmiksi kuin velkojen korot.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.