Mainos

Matkustajalentokone vahingossa väärälle kentälle – laskeutui sotilastukikohtaan

Yhdysvalloissa matkustajalentokone laskeutui vahingossa väärälle lentokentälle, kertoo brittilehti The Guardian. Kone laskeutui nimittäin Yhdysvaltojen armeijan sotilastukikohtaan Etelä-Dakotassa.

Delta Airlinesin koneessa oli 130 matkustajaa ja se laskeutui Ellsworthin ilmavoimien tukikohtaan myöhään torstaina paikallista aikaa. Sen piti laskeutua läheiselle Rapid Cityn lentokentälle. Kansallinen liikenteenturvallisuuslautakunta tutkii nyt tapausta.

Ellsworthin tutkikohta on noin 16 kilometrin päässä Rapid Cityn paikallisesta lentokentästä. Lentokenttien kiitoradat on suunnattu lähes täsmälleen saman suuntaisesti luoteesta kaakkoon. Toisen kiitorata on pohjoinen-länsi-suuntainen ja toinen etelä-itä-suuntainen. Deltan lento 2845 oli lähtenyt Minnesotan Minneapoliksesta.

Paikallisen lehden haastatteleman koneessa olleen naisen mukaan matkustajat joutuivat odottamaan tukikohdassa yli kaksi tuntia. Lisäksi matkustajia käskettiin vetämään koneen ikkunat kiinni. Delta on pahoitellut matkustajilleen tapahtunutta.

Lentokoneen matkustamohenkilökunta on toistaiseksi hyllytetty tutkinnan ajaksi.

Rapid Cityyn lentävät koneet ovat ennenkin sekoittaneet ilmavoimien lentokentän tavalliseen kenttään. Guardianin mukaan viimeksi vuonna 2014 lentokone, jolla oli kyydissään 117 matkustajaa laskeutui vahingossa armeijan tukikohtaan.

Guardian kertoo myös, että uutistoimisto AP on kerännyt kaksi vuotta sitten tietoja miten usein lentokone on laskeutunut väärälle kentälle. Tuloksena oli, että vuodesta 1990 lähtien noin 150 yhdysvaltalaista matkustajalentokonetta tai rahtikonetta on laskeutunut tai ollut laskeutumassa väärälle kentälle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.