Mainos

Matkustajalaiva upposi Filippiineillä - 60 kateissa

Filippiineillä yli 900 ihmistä on saatu pelastettua uppoavasta matkustaja-aluksesta. Kateissa on edelleen kymmeniä ihmistä, ja ainakin yhdeksän tiedetään hukkuneen.

Alus oli kuljettamassa lähes tuhatta matkustajaa eteläiseltä Mindanaon saarelta Iloilon kaupunkiin, kun se vielä tuntemattomasta syystä alkoi upota. Valtaosa matkustajista saatiin pelastettua ja tuotua maihin muissa aluksissa.

Rannikkovartioston edustajan mukaan kateissa on yhä kuutisenkymmentä ihmistä. Hän arvioi kuitenkin, että valtaosa heistä on luultavasti päässyt maihin paikalle kerääntyneissä kalastajaveneissä.

Armeijan helikopterit ja alukset etsivät mahdollisia veden varaan joutuneita mereltä. Turman syystä ei ole vielä selvyyttä. Joidenkin arvioiden mukaan uppoamisen on voinut aiheuttaa aluksen runkoon tullut reikä.

Lauttaonnettomuudet ovat tavallisia Filippiineillä, joka koostuu yli 7 000 saaresta. Viime vuonna yli 800 ihmistä sai surmansa, kun matkustaja-alus upposi myrskyn aikana.

Onnettomuuden aikana merellä ei tuullut tavallista voimakkaammin. Sen sijaan Filippiinien pohjoisosan vuoristossa myrskysi.

Filippiinien pahimmassa vesiliikenneonnettomuudessa vuonna 1987 yli 4 000 ihmistä kuoli, kun matkustajalautta törmäsi öljytankkeriin.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.