Mainos

Matkustajakoneen runkoon repeytyi ammottava aukko yli 10 kilometrin korkeudessa - katso videolinkki hätätilanteesta

Yhdysvaltalainen Southwest Airlines -lentoyhtiö on perunut satoja lentoja yhtiön matkustajakoneessa tapahtuneen vaaratilanteen takia. Yhtiön Boeing 737 -kone joutui tekemään hätälaskun perjantaina koneen runkoon repeytyneen suuren aukon takia. Yhtiö tarkistaa nyt 79 lentokonettaan.

Kone oli matkalla Phoenixista Sacramentoon perjantaina, kun matkustajat kuulivat yllättäen kovan äänen. Matkustamon keskiosaan avautui suuri repeämä. Koneen kapteeni joutui laskeutumaan nopeasti 10,3 kilometrin korkeudesta 3,4 kilometriin. Kapteeni teki hätälaskun sotilastukikohtaan Arizonassa.

Koneessa oli tapahtuman aikaan 118 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Yksi lentoemäntä ja ainakin yksi matkustaja sai rytäkässä lieviä vammoja, kerrotaan lentoyhtiöstä.

Viranomaiset tutkivat turman syytä.

Matkustajat kuvailivat CBS-televisiolle uhkaavaa tilannetta:

- Juomatilauksia oli juuri otettu vastaan, kun kuulin voimakkaan äänen ja happinaamarit putosivat alas. Aloimme laskeutua nopeasti. Meille kerrottiin, että joudumme tekemään hätälaskeutumisen, kertoo Cindy -niminen nainen.

Koneen runkoon repeytyneen aukon kerrotaan olleen noin 90 senttimetriä pitkä. Aukosta näkyi sinistä taivasta, eristeitä ja johtoja.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.