Matkustajakone syöksyi rotkoon Intiassa - Lähes 160 kuoli

Muutama matkustaja pelastui kuin ihmeen kaupalla, kun laskeutumassa ollut intialainen matkustajakone ajautui ulos kiitoradalta ja syöksyi palavana rotkoon. Pelastuneet olivat niitä, jotka silmänräpäyksessä ymmärsivät hypätä tai ryömiä ulos kappaleiksi repeävästä koneesta.

Yksi kahdeksasta pelastuneesta oli Putturismail Abdulla, joka havahtui räjähtävään ääneen ja siihen, että koneen runko oli repeämässä kahtia hänen vierestään.

- Silkasta epätoivosta hyppäsin ulos ja juoksin turvaan, hän kertoi UNI-uutistoimistolle.

Katsoessaan taakseen hän näki koneen hajoavan kappaleiksi ja syttyvän tuleen. Jalkavammastaan huolimatta hän tarpoi toisen pelastuneen kanssa viidakon läpi lähimpään kylään ja soitti ystävälleen, joka vei hänet sairaalaan.

Air India Express -lentoyhtiön matkustajakoneen epäonnistunut lasku johti Mangaloressa Etelä-Intiassa 158 ihmisen kuolemaan. Kaikki koneen matkustajat olivat intialaisia.

- Heti sen jälkeen kun koneen pyörät olivat koskettaneet kiitorataa, kuulin meteliä ja savu täytti koneen. Sitten helvetti pääsi valloilleen, kertoi turmasta selvinnyt Ummar Farooq.

Erittäin vaikea lentokenttä

Kone oli tulossa Dubaista. Suuri osa matkustajista oli todennäköisesti Dubaissa työskenteleviä intialaisia siirtotyöläisiä, jotka olivat tulossa kotiin lomalle. Mangaloressa satoi onnettomuushetkellä rankasti, mutta lennonjohdon mukaan näkyvyys oli silti riittävä.

Mangaloren kenttää pidetään hankalana, koska se sijaitsee kukkulan laella ja kiitorataa ympäröivät syvät rotkot. Intialaisen televisiokanavan mukaan kone saattoi osua lentokentän tutkan rakenteisiin. Kapteeni oli viranomaisten mukaan kokenut.

- Koneen kapteeni ei lähettänyt hätäsanomaa. Lennonjohdon ja kapteenin välillä ei ollut keskustelua mistään mahdollisista ongelmista, vakuutti lentoturvallisuusviranomaisten edustaja V.P. Agarwal televisiohaastattelussa.

Air India Express on valtiollisen Air India -lentoyhtiön tytäryhtiö, joka on erikoistunut halpalentoihin. Air India on ollut viime aikoina pahassa tappiokierteessä.

Intian edellinen vakava lentoturma sattui kesäkuussa 2000, kun 61 ihmistä kuoli lentokoneen maahansyöksyssä Patnassa Itä-Intiassa.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat