Mainos

Matkustajakone syöksyi maahan Ecuadorissa

Ainakin 77 ihmistä kuoli ja 39 loukkaantui, kun kuubalainen matkustajakone syöksyi maahan eilen Mariscal Sucren lentokentällä Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa. Onnettomuus sattui, kun kone oli lähdössä Guayaquiliin. Nousu epäonnistui ja kone syöksyi kiitoradan päässä sijaitsevalle jalkapallokentälle.

Punaisen Ristin mukaan onnettomuuspaikalta on löydetty 77 ruumista. Uhrien joukossa on matkustajien lisäksi neljä ohikulkijaa ja viisi pallokentällä pelannutta poikaa. Koneen matkustajista ainakin viisi selvisi hengissä. Ecuadorin viranomaisten mukaan koneessa oli 76 matkustajaa ja 14 hengen miehistö. Matkustajista valtaosa oli ecuadorilaisia, ulkomaalaisia oli 19.

Venäläisvalmisteinen Tupolev-kone kuului Kuuban valtion omistamalle Cubana de Aviacion-lentoyhtiölle. Vuosi sitten yhtiön toinen kone syöksyi mereen Kuuban lähellä, jolloin kaikki mukana olleet 44 ihmistä kuolivat.

34 kuoli bussin pudotessa jyrkänteeltä

Myöhemmin eilen Ecuadoria kohtasi toinenkin tragedia, kun 34 ihmistä kuoli täyteen pakkautuneen bussin suistuttua tieltä. Juhliin matkaavia ihmisiä kuljettanut bussi oli ylikuormitettu sen syöksyessä 140 metriä alas jyrkännettä.

-Näyttää siltä, että bussi kaatui tasapaino-ongelmien takia. Meidän täytyy tutkia asiaa, palopäällikkö Jaime Benalcazar sanoi.
Onnettomuus sattui poliisin mukaan noin tunnin matkan päässä pääkaupungista Quitosta koilliseen. Kuolonuhrien joukossa oli yksi lapsi.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.