Mainos

Matkustajakone putosi New Yorkissa

American Airlines-yhtiön Airbus A-300-matkustajakone on pudonnut New Yorkissa. Kone putosi kesken nousun lähdettyään John F. Kennedyn lentokentältä kello 9.13 paikallista aikaa (klo 16.13 Suomen aikaa).

American Airlines -yhtiön lento 587 oli matkalla New Yorkista Santo Domingon kaupunkiin Dominikaaniseen Tasavaltaan.

Kone putosi Queensin esikaupunkialueelle noin kahdeksan kilometrin päähän lentokentästä. Kaikki lentokoneessa olleet 255 ihmistä saivat surmansa. Domikaanisen Tasavallan presidentin Hipolito Mejian mukaan matkustajista noin 150 oli Dominikaanisesta Tasavallasta.

Koneen putoamispaikalla ainakin 12 rakennusta syttyi tuleen. Uutistoimistojen mukaan maahansyöksy surmasi useita ihmisiä myös maassa, mutta uhrien lukumääristä ei vielä ole esitetty minkäänlaisia arvioita.

Koneen putoaminen onnettomuus?

Maahansyöksyn syystä ei ole tietoa. Eräiden silminnäkijäraporttien mukaan kone syttyi tuleen jo ilmassa, ennen kuin se törmäsi maahan. Silminnäkijätietojen mukaan kaksimoottorisen koneen toinen moottori olisi myös irronnut ilmassa. Moottori on löydetty eri paikasta kuin muu osa koneen hylystä.

Myös liittovaltion poliisi FBI uskoo, että koneessa tapahtui räjähdys, ennen koneen törmäystä maahan. FBI:n mukaan ei ole kuitenkaan todisteita siitä, että turma olisi terroristien työtä. Myös New Yorkin pormestari Rudi Giuliani kertoo, että merkkejä terroristi-iskusta ei ole löydetty.

JFK:n kentän lennonjohto menetti radioyhteyden koneeseen noin neljän minuuttia koneen lähdön jälkeen. Valkoisen Talon tiedottajan Ari Fleischerin mukaan ennen yhteyden menettämistä koneen ja lennonjohdon välinen yhteydenpito oli kuitenkin normaalia.

Fleischerin mukaan tiedustelupalvelu ei ollut saanut mitään uskottavia uhkauksia ennen lentoa. Fleischer oli kuitenkin hyvin haluton sanomaan, onko turma onnettomuus vai terroriteko.

-Me emme voi sulkea mitään pois, hän sanoi.

Kaikki kaupungin lentokentät sillat ja maantietunnelit olivat aamupäivän suljettuina, mutta ne avattiin uudelleen iltapäivällä paikallista aikaa.

Tapahtumaa tutkii tällä hetkellä liikenneturvallisuudesta vastaava NTSB, jolla on myös hallussaan koneen musta laatikko.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.