Mainos

Matkustajakone luisteli pahoin Turussa

SAS:n reittikone ajautui kiitotien sivusta sen ulkopuolelle laskeutuessaan tiistain vastaisena yönä Turun lentokentälle. Kukaan ei loukkaantunut, mutta tilannetta luonnehdittiin vaaralliseksi.

Tutkintalautakunnan puheenjohtaja Jussi Haila kertoi, että koneen lähestyminen ja laskeutuminen on miehistön kertoman mukaan ollut täysin normaali siihen saakka, kun se saapui kiitotielle.
-Kone tuli kiitotielle hivenen keskilinjan oikealla puolella ja ajautui sen jälkeen ulos kiitotieltä. Kiitotien reunassa on lamppurivi, joka osoittaa reunaa. Kone meni lamppurivin ulkopuolelle.
-Lamppurivin ulkopuolella on viisi metriä kestopäällystettyä aluetta. Sitten alkaa nurmikko. Kone kulki siten, että vasemman laskutelineen pyörä oli asfaltin päällä, mutta oikea kulki suurimman osan matkaa nurmikon päällä. Kapteeni onnistui ohjaamaan koneen takaisin kiitotielle, hän selosti.

Koneessa oli 27 matkustajaa ja neljän hengen miehistö. Sää oli normaali lentosää. Kentällä oli jonkin verran lumiräntää. Näkyvyys vaihteli räntäkuurojen välillä ja pilvikorkeus oli riittävä lentämiseen. Räntää kertyi kiitotielle, mutta sitä ei voi pitää onnettomuuden varsinaisena syynä.

Viimeksi Kajaanissa

Kolme vuotta sitten tunisialainen liikennekone kulkeutui ulos kiitoradalta Kajaanissa. Kone lähestyi kiitorataa liian suurella nopeudella. Huhtikuussa meni turkkilaisen lentoyhtiön koneen lasku niin sanotusti pitkäksi, ja kiitotie loppui kesken.

-Tällainen tapaus, että kone menee kiitotien sivusta ulos, on harvinainen. En muista toista samantyyppistä tapausta, Haila sanoi.
SAS:n norjalainen lentokone LN-RLT saapui Arlandasta reittilennolla Turkuun noin klo 1:n aikaan. Sen piti lähteä Turusta klo 8:n aikaan.

Onnettomuustutkintakeskus on asettanut tutkintalautakunnan tutkimaan epäonnistunutta laskeutumista. Tutkintalautakunnan puheenjohtajana toimii liikennelentäjä Jussi Haila ja jäsenenä erikoistutkija Esko Lähteenmäki. Tutkintalautakunta aloitti tutkintansa Turussa tiistaina aamupäivällä, ja kenttätyön odotetaan jatkuvan keskiviikkoiltaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.