Mainos

Matkustaja yritti räjäyttää pommin matkustajakoneessa

American Airlinesin matkustajakoneessa on tapahtunut vaarallinen välikohtaus. Matkustajat ja lentokoneen henkilöstö taltuttivat väkivalloin arabiksi epäillyn miehen, joka yritti räjäyttää pommin koneessa.

Kenkäräjähde-epäilty.gif

Pariisista Yhdysvaltoihin Miamiin matkalla ollut American Airlinesin matkustajakone teki eilen hätälaskun Bostoniin sen jälkeen, kun yhden matkustajan kengistä oli löytynyt räjähdysainetta. Asiasta kertoivat Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset.

Lentokoneen henkilökunta ja matkustajat kävivät miehen kimppuun kesken lennon, kun tämä ilmeisesti yritti sytyttää kengissään olevat räjähteet. Mies saatiin lyhyen kamppailun jälkeen aisoihin, ja Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjät saattoivat koneen Bostoniin. Bostonissa liittovaltion poliisi FBI pidätti miehen, joka teki matkaa väärennetyllä brittiläisellä passilla. Viranomaisten mukaan mies on ilmeisesti kotoisin Lähi-idän alueelta.

Nimettömänä pysytelleen ranskalaisen poliisilähteen mukaan pommi-iskua yrittänyt mies olisi kuitenkin ollut nimeltään Tariq Raja ja kotoisin Sri Lankasta. Brittipassissa hänen nimekseen oli ilmoitettu Richard Reid. Tutkimuksissa kävi ilmi, että kengissä olleet räjähteet olisivat aiheuttaneet huomattavaa tuhoa koneessa. Kyseessä oli ilmeisesti C-4-muoviräjähde. Boeing 767 -tyyppisessä koneessa oli 185 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä.

Yritti koneeseen jo aiemmin

Ranskan poliisi on tänään aloittanut tutkimukset siitä, miten mies pääsi tiukennetuista turvatoimista huolimatta koneeseen. Boston Globe -lehden mukaan mies yritti nousta Pariisissa samaiselle Miamin-lennolle jo perjantaina, mutta turvallisuushenkilöstö oli estänyt aikeet toistaiseksi tuntemattomasta syytä.

Miehen aikeet paljastuivat lentokoneessa, kun eräs lentoemännistä oli haistanut rikin hajun miehen raapaistua tulitikun. Matkustajat havaitsivat miehen kengästä tulevan langan ja kävivät häneen käsiksi. Koska mies ei suostunut rauhoittumaan, koneessa matkustajina olleet lääkärit antoivat hänelle rauhoittavia lääkkeitä koneen ensiapuvarastosta.

Välikohtauksen huomasivat heti ainakin Loganin kansainväliselle lentokentälle Bostonissa saapuneet matkustajat, joiden täytyi riisua kenkänsä tutkimuksia varten ennen koneeseen menoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.