Matkustaja osti välilaskullisen lennon, mutta ei vaihtanutkaan konetta – Lufthansa haastaa oikeuteen

1:16
11-vuotias livahti lentokentän turvatarkastuksen läpi

Matkalainen yritti säästää rahaa ostamalla välilaskullisen lennon, mutta ei koskaan vaihtanut konetta. Nyt lentoyhtiö Lufthansa haluaa tehdä Frankfurtissa katoamistempun tehneestä miehestä varoittavan esimerkin.

Lufthansan lentojen hinnoilla kikkaillut matkustaja saattaa joutua oikeuden eteen. Matkustaja yritti säästää lennoissa ostamalla välilaskullisen lennon, mutta hän ei koskaan vaihtanut konetta.

Lufthansa harkitseekin nyt oikeustoimia, kertoo Independent.

Mies jätti käyttämättä viimeisen lennon

Matkalla olleen miehen piti lentää Yhdysvalloista, Seattlesta, ensin Saksan Frankfurtiin ja jatkaa siitä Osloon, Norjaan. Mies kuitenkin jäi Frankfurtiin ja jatkoikin siitä Berliiniin.

Välilaskulliset lennot tulevat yleensä halvemmiksi. Esimerkiksi lento Pietarista Frankfurtin kautta Los Angelesiin ja takaisin maksaa vähemmän kuin suorat lennot.

Tapaus sattui vuonna 2016. Lufthansa on vasta saanut luvan valittaa oikeuden päätöksestä, joka alun perin suosi matkustajaa.

Säästi monta tuhatta euroa

Laskelmien mukaan matkustaja säästi yli 2000 euroa, koska hän osti välilaskullisen lennon. Lufthansa onkin vaatinut oikeudesta hyvitystä, koska mies ei käyttänyt lippuaan kokonaan, vaan muutti matkasuunnitelmaansa.

Aiemmin oikeusjuttu hylättiin, koska Lufthansa ei selittänyt selkeästi, miten päätyi hakemaansa 2112 euron summaan.

Säännöt kieltävät välilaskuilla "kikkailun"

Monet lennot välilaskevat Frankfurtissa ja Münchenissä. Siksi Lufthansa kärsii "lentokikkailijoista", vaikka lentoyhtiön säännöt kieltävät toiminnan.

Myös lentoyhtiö British Airways toteaa käyttösäännöissään, että matkasuunnitelmaansa "luvatta" muuttavan matkustajan tulee maksaa se rahallinen erotus, jonka lennoilla kikkailu aiheuttaa.

Lufthansa haluaa tehdä Frankfurtissa katoamistempun tehneestä miehestä varoittavan esimerkin muille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja