Mainos

Matkustaja löi kirveellä lentäjiä

Lentokoneessa kirveen kanssa riehunut mies aiheutti vaaratilanteen Norjassa.

Kaksi lentäjää ja yksi matkustaja on loukkaantunut, kun kirveellä aseistautunut matkustaja riehui lentokonessa Norjassa. Kellään loukkaantuneista ei ole hengenvaaraa, kertoo Bodön poliisi.

Uhkaava tilanne laukesi kahden matkustajan taltutettua kirvesmiehen. Koneessa oli 11 matkustajaa ja kaksi lentäjää. Poliisi kertoo matkustajien arvelleen, että kirveen kanssa riehunut mies näytti suunnitelleen koneen syöksemistä maahan. Kirveen kanssa heilunut mies oli 34-vuotias Algeriasta kotoisin oleva turvapaikanhakija.

Saltan poliisin edustajan Bjarte Wallan mukaan mies on mahdollisesti salakuljettanut kirveen lentokoneeseen. Häneltä löydettiin myös tapettiveitsi. Ensialkuun poliisi arveli miehen käyttäneen lentokoneen hätävarusteisiin kuuluvaa kirvestä, mutta tarkemman tutkimuksen mukaan hyökkäysase ei kuulunut koneen varusteisiin.

Välikohtaus tapahtui Kato Airline -lentoyhtiön koneessa, joka oli matkalla Narvikista Bodöhön Pohjois-Norjassa. Kanssamatkustajien saatua hyökkääjän aisoihin kone laskeutui Bodöhön ongelmitta. Matkustaja hyökkäsi juuri kun lentokone oli aloittanut laskeutumisvalmistelut. Poliisi ja ambulanssit olivat konetta vastassa Bodön kentällä.

Kirveen kanssa heilunut matkustaja on pidätetty. Teon motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Ulkomaalaisviraston mukaan mies oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen viime vuonna, ja hänen valituksensa päätöksestä oli hylätty tänä vuonna. Mies asui kuitenkin oleskeluluvan turvin vastaanottokeskuksessa.

Tapaus nostattanee jälleen arvostelua Norjan pienkenttien turvallisuudesta. Esimerkiksi Narvikissa ei ole turvatarkastusta. Se alkaa vasta ensi vuoden alussa, kun valvontalaitteet on saatu asennettua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.