Mainos

Matkustaja-alus tulessa Välimerellä - myrsky vaikeuttaa evakuointia

Välimerellä lähellä Korfua matkaavalla italialaisella matkustaja-aluksella on syttynyt tulipalo, kertoo Kreikan rannikkovartiosto. Aluksessa on 466 matkustajaa ja miehistö.  

Kreikkalaisen televisioaseman mukaan tulipalo on syttynyt laivan autokannella, mistä se on levinnyt nopeasti. Matkustajia on vahvistamattomien tietojen mukaan hypännyt mereen, koska laivassa ei ole riittävästi pelastusveneitä.  

Norman Atlantic -alus on matkalla Patrasista Länsi-Kreikasta italialaiseen Anconan satamakaupunkiin. Se oli hätäkutsun lähettäessään runsaan 30 merimailin päässä piskuisesta Othonoin kreikkalaissaaresta.  

Välimerellä tulessa olevan matkustaja-aluksen evakuointi on meneillään, kertovat Kreikan viranomaiset. Uutistoimisto Reutersin mukaan toistasataa matkustajaa on saatu siirrettyä paikalle saapuneeseen konttialukseen.  

Evakuointi on erittäin vaikeaa, sillä sää merellä on myrskyisä.  

- He yrittivät laskea veneitä, mutta me kaikki emme mahtuneet niihin. Täällä ei ole mitään järjestystä: on pimeää, ja laivan alaosa on tulessa. Olemme repineet laatikkoja auki saadaksemme pelastusliivejä, yritämme pelastaa itsemme, kertoi kreikkalaisen televisioaseman haastattelema, nimetön matkustaja puhelimitse laivalta.  

Italialainen Norman Atlantic -alus oli matkalla Patrasista Länsi-Kreikasta italialaiseen Anconan satamakaupunkiin, kun sen autokannella syttyi aamulla tulipalo. Aluksella on 466 matkustajaa ja miehistö sekä yli 200 autoa.  

Alus on parhaillaan runsaan 40 merimailin päässä Korfun rannikosta. Matkustajalautan avuksi on menossa ainakin seitsemän alueella ollutta muuta laivaa sekä pelastusaluksia ja helikoptereita Italiasta ja Kreikasta. Myös Albanialta on pyydetty apua.


  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.