Mainos

Matkoja Kaakkois-Aasiaan peruttu vain muutamia

Matkatoimistot ovat kuitenkin varautuneet vaihtamaan Kaakkois-Aasiaan suuntautuvia matkoja muihin kohteisiin. Eilinen maanjäristys ei aiheuttanut vahinkoja suomalaismatkailijoille.

Ainakin osa Suomen matkatoimistoista on varautunut peruuttamaan Kaakkois-Aasiaan suuntautuvia lentojaan, jos matkan varanneet eivät halua mennä kohteeseen.

Matkatoimistojen mukaan asiakkaat ovat kuitenkin suhtautuneet rauhallisesti eiliseen maanjäristykseen ja tsunamivaroitukseen ja alueelle halutaan edelleenkin matkustaa.

Aurinkomatkojen asiakkaista muutama on vaihtanut matkakohdetta, mutta suurin osa ei ole muuttanut matkasuunnitelmiaan. Finnmatkoista ja Tjäreborgilta kerrotaan, ettei yhtään Kaakkois-Aasian matkaa ole peruttu ja että yhteydenottoja asiakkailta on tullut odotettua vähemmän.

Suomalaiset turvassa

Kaakkois-Aasiassa matkustavat suomalaiset ovat matkanjärjestäjien mukaan turvassa. Suomalaisia on alueella runsas tuhat. Tiettävästi heitä on vain Thaimaan länsirannikolla.

Aurinkomatkoilla on Thaimaassa Phuketin saarella ja Krabissa 550-600 suomalaismatkailijaa. Finnmatkoilla näissä kohteessa on vajaat 300 suomalaismatkaajaa. Suomalaisia siirrettiin varmuuden vuoksi rannalla olevista hotelleista kauemmas sisämaahan. Finnmatkojen viestintäpäällikön Anu-Eveliina Mattilan mukaan evakuointi koski kuitenkin vain muutamaa hotellia.

Deturin ja Tjäreborgin järjestämillä matkoilla on alueella yhteensä vajaat 200 suomalaista. Heidän hotellinsa eivät kuitenkaan sijaitse rannassa, joten evakuointiin ei ollut tarvetta. Aurinkomatkojen kaupallisen johtajan Jukka Salaman mukaan thaimaalaiset viranomaiset varoittivat matkalaisia mahdollisesta hyökyaallosta. Myös hotellit olivat tietoisia tilanteesta.

Suomen Jakartan-suurlähetystön mukaan myös Sumatralla asuvat suomalaiset ovat kunnossa, vaikka järistys tuntui siellä paikoin voimakkaampana kuin tapaninpäivän järistys.

Ainakaan tässä vaiheessa maanjäristys ei vaikuta Finnairin lentoihin Thaimaahan. Reittilentoja Finnair lentää Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin.

Myös valtioneuvoston valmiuspäälliköt vakuuttavat, ettei järistys ole aiheuttanut vahinkoja suomalaisille. Eilisiltaisen kokouksen jälkeen julkisuuteen annetun tiedotteen mukaan "useista lähteistä tähän mennessä saatujen tietojen mukaan" suomalaisille ei ole sattunut vahinkoa.

Ulkoministeriö avasi päivystyspuhelimen

Ulkoministeriö avasi eilisiltana päivystyspuhelimen, joka on tarkoitettu Kaakkois-Aasiassa oleskelevien suomalaisten omaisille. Puhelimeen on soittanut tähän mennessä noin 200 suomalaista.

Päivystyspuhelimen numero on 010 802 266, ja se toimii vuorokauden ympäri.

Päivystyspuhelimeen oli tullut aamuun mennessä puheluita runsaalta 200 suomalaiselta, kertoo ulkoministeriön tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka. Puheluita on tullut sekä matkailijoilta Phuketista että omaisilta Suomesta.

Tikan mukaan samanlaista ruuhkaa kuin kolme kuukautta sitten ei linjoille tullut. Kaikki myös viittaa siihen, että alueella olevat suomalaiset ovat kunnossa.

Alkuillan aikana Suomeen ei ollut saapunut avustuspyyntöjä maanjäristyksen johdosta. Suomen Punaisella Ristillä on valmius toimia nopeasti, jos Aasiassa annettu tsunamivaroitus vaatii toimenpiteitä, SPR:n tiedotuspäällikkö Outi Pärnänen kertoo.

-Meillä on täysi valmius lähettää rahaa ja tavaroita, Pärnänen sanoi.

Mahdollisella tsunamialueella on tällä hetkellä 13 Punaisen Ristin suomalaista työntekijää, heistä seitsemän Sri Lankassa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 29.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.