Mainos

Matkatoimistot vähentäneet kesän tarjontaa

Yhä useampi suomalainen näyttää viettävän kesälomansa tänä vuonna kotimaassa. Matkatoimistot ovat joutuneet leikkaamaan kesän matkatarjontaansa, koska kysyntä on vähentynyt. Matkoja on nyt tarjolla muutama prosentti vähemmän kuin viime kesänä. Myynti sujuu matkatoimistojen mukaan kuitenkin vähintään tyydyttävästi, ei kuitenkaan aivan viime kesän malliin.

- Matkapäätöstä emmitään nyt kauemmin. Viime vuosi oli kuitenkin yksi kaikkien aikojen parhaista vuosista, joten se ei ole hyvä vertailukohta, sanoo Aurinkomatkojen varatoimitusjohtaja Tom Selänniemi.

Viime vuoden ennätysmäiseen matkamyyntiin vaikutti muun muassa suomalaisten suotuisa rahatilanne ja kesän viileä ja sateinen sää.

-Suomessa ilmasto on merkittävä tekijä varsinkin viime hetken lähdöissä. Jos on kylmää ja sateista, ei yleensä tarvita mitään erityistä markkinointikampanjaa.

Talven matkamyynti sujui suurin piirtein normaaliin tapaan.

- Talouden ankeat näkymät tulivat sen verran myöhemmin, etteivät ne ehtineet vaikuttaa tähän talveen, toteaa Kaisa Mäki-Kullas Finnmatkoilta.

Kreikka on suomalaisten kesäsuosikki

Kesälomalla suomalaiset eivät useinkaan matkusta Eurooppaa kauemmaksi. Tänäkin kesänä Kreikan saaret on ehdoton suosikkikohde.

- Saarista voisi mainita erityisesti Rodoksen, joka on kokenut jonkinlaisen uuden tulemisen, ja Kreeta on ikisuosikki, Mäki-Kullas kertoo.

Kreikan lisäksi suomalaisiin törmää varmimmin vanhoissa tutuissa matkakohteissa, kuten Mallorcalla, Espanjan aurinkorannikolla ja Kanariansaarilla.

- Sanoisin, että hinta-laatu-suhde pitää nämä kohteet suosiossa. Niistä löytyy kaikille kukkaroille sopivaa tuotetta, Selänniemi sanoo.

Hän arvioi, että Turkin suosio kasvaa tänä vuonna samasta syystä. Kiinnostus Bulgariaa kohtaan on sen sijaan vähentynyt. Selänniemen mukaan uusien kohteiden on vaikea saavuttaa pysyvästi Kreikan tai Espanjan veroista asemaa.

- Pienillä markkinoilla jotkut kohteet elävät muutaman vuoden, ja sen jälkeen asiakaskunta on tavallaan käytetty loppuun.

Sellainen kohtalo oli muutama vuosi sitten esimerkiksi Romanialla, josta suomalaismatkailijat innostuivat kertarysäyksellä, mutta johon ei enää juuri järjestetä matkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.