Mainos

Matkatoimistot: Thaimaassa olevista tavoittamatta yli 200

Kriisialueilta lennätetään koko tämän viikon ajan päivittäin ihmisiä pois.

Suomalaisilla matkanjärjestäjillä oli puoleenpäivään mennessä edelleen tavoittamatta yli 200 ihmistä Etelä- ja Kaakkois-Aasian kriisialueilla. Aurinkomatkojen, Finnmatkojen ja Tjäreborgin mukaan suurin osa tavoittamattomista ihmisistä on lomaillut Thaimaassa Khao Lakissa.

Aurinkomatkoilla on ollut Phuketissa noin 900 matkustajaa, joista puoleenpäivään mennessä oli tavoittamatta noin 40, kertoo johtaja Tom Selänniemi. Sri Lankassa olleet noin 170 matkustajasta on kaikki tavoitettu.

Finnmatkoilla oli aamulla Thaimaassa olevista 900 matkustajista tavoittamatta noin 150, viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila kertoi iltapäivällä. Mattilan mukaan heihin eivät myöskään omaiset ole saaneet yhteyttä.

- Kuitenkin noin 70 prosenttia eilen Suomeen palanneista oli sellaisia, jotka eivät olleet ilmoittaneet matkanjärjestäjille olevansa kunnossa tai joiden viesti ei ollut tullut perille. Tilanne paikan päällä on hyvin hankala, sillä yhteydet ovat monin paikoin täysin poikki, Mattila sanoi.

Finnmatkojen kaikkiin Sri Lankassa oleviin 230 matkustajaan on saatu yhteys.

Tiedot päivittyvät jatkuvasti

Tjäreborgin Phuketissa olevista matkustajista tavoittamatta oli aamupäivällä yhdeltätoista alle 30 prosenttia eli yli sata, kertoo myyntipäällikkö Eevastiina Juojärvi.

Kaikkiaan Tjäreborgilla on ollut Thaimaassa noin 420 matkustajaa. Sri Lankassa lomailleista vajaasta 60 matkailijasta on tavoittamatta 15 prosenttia.

Deturilla on ollut Phuketissa yli 350 matkustajaa, mutta heistä oli markkinointijohtaja Kaj Horsman mukaan jo eilen tavoitettu noin viittä lukuun ottamatta kaikki. Myös Suomen Matkatoimiston matkailijat Thaimaassa ja Malediiveillä oli tavoitettu eiliseen mennessä.

Matkatoimisto Arealta oli eilen tavoittamatta enää muutamia matkustajia. Myös Ålandsresorin matkustajat on melkein kaikki avoitettu.

Matkatoimistoista kerrotaan, että tietoja tavoitetuista saadaan koko ajan. Matkanjärjestäjien verkkosivuilla on päivittyvää tietoa tilanteesta.

Paluulennot selviävät lähtiessä

Aurinkomatkojen Selänniemen mukaan pois lennätettyjen matkustajien määrää on matkatoimistoittain mahdotonta sanoa, sillä kaikkien matkanjärjestäjien matkustajia evakuoidaan samoihin koneisiin. Matkatoimistoista toivotaan, että asiakkaat tiedustelevat vasta myöhemmin muun muassa lomien peruuntumiseen ja rahojen takaisin saamiseen liittyviä asioita.

- Sillä tavalla saataisiin hoidettua kriisiasiat ja omaisten tarpeet kuntoon, Finnmatkojen Mattila sanoo.

Kriisialueilta lennätetään koko tämän viikon ajan päivittäin ihmisiä pois. Aurinkomatkoista huomautetaan, että matkanjärjestäjillä ei ole etukäteistietoa kullakin paluulennolla saapuvista matkustajista. Lopullinen paluulento kunkin matkustajan kohdalla selviää vasta lentokentällä.

(MTV3-STT)

Matkanjärjestäjät toivovat, että omaiset ilmoittavat heille katastrofialueilta palanneista tai turvaan päässeistä.

(Kymmenen uutiset 28.12.2004)

Suomalaisturistien kokonaismäärästä Thaimaassa ei ole tietoa, sanoo Suomen Bangkokin suurlähettiläs Heikki Tuunanen.

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.