Mainos

Matkatoimistot: Osalle Kreikan lomalennoista voi tuoda lahjoituskassin pakolaisille

Pohjoismaiset matkajärjestäjät Ving ja Spies ovat lähestyneet asiakkaitaan sähköpostilla, jossa tarjotaan mahdollisuutta auttaa Välimeren pakolaisia lahjoituksilla.

Kesälomareissulle lähtevät voivat pakata mukaansa yhden lisälaukun, joka sisältää esimerkiksi vaatteita, leluja tai petivaatteita, joita matkaaja ei enää tarvitse. Laukku tai laatikko saa painaa jopa 20 kiloa. Sähköpostin ovat saaneet Thomas Cookin lomalennoille Tukholman Arlandan tai Kööpenhaminan lentokentältä lähtevät matkustajat. Asiasta kertoo verkkolehti The Local.dk

Tarkoituksena on, että lahjoitustavarat jaetaan eteenpäin Välimeren yli Kreikan lomasaarille, kuten Kosille ja Lesbokselle saapuville turvapaikanhakijoille.

Matkatoimisto Vingin tiedottajan mukaan auttamishalukkuus on kuitenkin ollut melko niukkaa. Ruotsista lahjoituskasseja on tullut alle 10 niiden kuuden viikon aikana, joina sähköposteja on ruotsalaisasiakkaille lähetetty.

Tanskassa avustuskasseja on tuotu lomalennoille joitain kymmeniä.

– Me todella haluaisimme auttaa, pienikin apu on tärkeää, Vingin tiedottaja, Magdalena Öhrn sanoo.

YK:n arvion mukaan kuluneen puolen vuoden aikana Kreikkaan on saapunut Välimeren yli reilut 39 000 pakolaista.

Suomalainen Finnmatkat kuuluu pohjoismaiseen TUI Nordic konserniin. Yhtiöstä kerrotaan, että myös heidän lomalennoille voi tuoda lisämatkatavaran, joka sisältää lahjoituksia Välimeren pakolaisille.

– Matkustajat voivat tuoda ylimääräisen kassin, jonka paino on maksimissaan 10 kiloa. Me emme valitettavasti pysty niitä toimittamaan eteenpäin eli matkustajan on itse huolehdittava lahjoitettavat tavarat oikeaan osoitteeseen lomakohteessa, Finnmatkojen ja TUI Nordicin yhteinen tiedottaja kertoo MTV Uutisille.

Siis myös Suomesta TUIfly Nordicin lennoilla esimerkiksi Kosille matkustavat, voivat tuoda veloituksetta mukanaan korkeintaan 10 kilon painoisen lahjoituskassin. Lahjoitettava tavara on kuitenkin itse toimitettava esimerkiksi paikalliselle avustusjärjestölle.

Aurinkomatkoilta puolestaan kerrotaan, että heille on tullut joitain kyselyjä lahjoituskassien suhteen. 

– Toistaiseksi olemme kuitenkin päättäneet auttaa perinteisten järjestöjen, kuten SPR:n ja Unicefin kautta, Aurinkomatkojen tiedottaja Tuire Melander kertoo.

 


 

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja