Matkatoimistot: Osa lomalennoista uhattuna

Matkayhtiöiden mukaan valtaosa lomalennoista on turvattu Ilmailualan Unionin lakon aikana.

Joitakin lentoja lakko silti uhkaa. Matkatoimistot ilmoittavat ottavansa yhteyttä suoraan asiakkaisiin lennon peruuntuessa.

Tjäreborgin lomalentoihin lakolla ei ole juurikaan vaikutusta.

- Lennämme lähes kaikki lennot omalla koneella, tällä viikolla meillä on ainoastaan kaksi Finnairin lentoa, kertoo Tjäreborgin tiedottaja Arja Pucilowski.

- Jos lentoihin tulee jotain muutoksia niin tiedotamme siitä aina asiakkaille ja myös kotisivumme päivitetään heti kun jotain uutta tietoa tulee

Finnmatkojen lomalennoista on turvattu ainakin puolet, sillä lakko ei vaikuta sen TUIFly Nordicin lentoihin.

- Puolet lennoistamme tehdään Finnairin ja Air Finlandin koneilla, jonka osalta olemme sitten näiden yhtiöiden tiedotuksen varassa. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme asiakkaille heti, jos peruutuksia tulee, yhtiön tiedottaja Salla Salo toteaa.

Myös omatoimimatkoihin erikoistunut Area kertoo ottavansa matkustajiin, joiden kautta varattu lento peruuntuu. Yhteydenotot tehdään lentojen lähtöjärjestyksessä.

- Huomenna tämä lakko uhkaa noin pariasataa meidän kautta matkansa varanneen lentoa. Valtaosa saadaan kuitenkin matkaan, sanoo Arean vapaa-ajan myyntipäällikkö Lotta Wesamaa.

Wesamaan mukaan lennon peruuntuessa matkaa joudutaan todennäköisesti siirtämään tai perumaan se kokonaan.

- Lennot pyritään tietenkin reitittämään uudelleen, mutta se alkaa olla tässä vaiheessa vaikeaa, sillä matkat alkavat olla aika varattuja.

Area muistuttaa, että lentojen peruuntuessa matkustajan tulee itse huolehtia hotellivarauksen peruutuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat