Mainos

Matkapuhelut ja -palvelut tärkeitä teleyrityksille

Teleyritysten liikevaihdosta yli kaksi kolmannesta tulee matkapuheluista ja muusta teletoiminnasta kuten yritysjärjestelmistä ja kaapelitelevisiotoiminnasta. Paikallispuhelujen osuus teleyritysten liikevaihdosta on pudonnut vajaaseen viidennekseen.

Suomalaisten teleyritysten liikevaihto kasvoi viime vuonna 15 prosenttia 25,9 miljardiin markkaan eli 4,3 miljardiin euroon. Matkapuhelinliittymien määrä ei juuri enää kasva, mutta liikevaihtoa kasvattavat matkapuhelimiin tarjottavat uudet palvelut.

Matkaviestintä on laajenemassa puheen välittämisestä muihin palveluihin. Näistä tärkein ovat tekstiviestit, joiden määrä kasvoi viime vuonna 40 prosenttia. Kasvavia palveluja ovat myös mm. puhelimella maksaminen ja uutisten tilaaminen kännykkään.

Sitä vastoin paikallispuhelintoiminta on vähentynyt viime vuosina. Vielä vuonna 1996 se tuotti teleyritysten liikevaihdosta vielä yli kolmanneksen, viime vuonna enää 19 prosenttia. Luvut ilmenevät liikenne- ja viestintäministeriön tuoreesta televiestintätilastosta.

Internetin käyttö yhä kasvussa

Viime vuoden lopussa Suomessa oli 148 Internetiin liitettyä tietokonetta tuhatta asukasta kohden eli neljännes enemmän kuin vuotta aiemmin. Suomen Internet-tiheys on Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi korkein maailmassa. Seuraavaksi eniten Internet-yhteyksiä on Islannissa, Kanadassa ja Norjassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.