Mainos

Matkapuhelinvalmistajat julkistavat osavuosikatsauksiaan

Matkapuhelimien hintahaitari on venähtänyt tämän vuoden aikana. Nyt gsm-puhelimen saa omakseen alle tuhannella markalla. Puhelinvalmistajat joutuvat tuomaan markkinoille entistä nopeammassa tahdissa uusia, kovahintaisia malleja, jotta tuotanto pysyisi kannattavana ja tulos kunnossa.

Matkapuhelinvalmistajille hintojen nopea putoaminen on sekä hyvä että huono uutinen. Tärkeää on, että kauppa ylipäänsä käy, toisaalta hinnat putoavat jo liian nopeasti.

Valmistajan kannalta uuden matkapuhelinmallin elinkaari on supistunut 1,5 vuoteen. Tämän jälkeen puhelimen hinta on syöpynyt jo niin matalalle, että valmistuksen kannattavuus alkaa olla kyseenalaista. Uusia malleja onkin kehitettävä kuin liukuhihnalta, jotta kate pysyisi plussalla. Uudet puhelimet ovat kaiken lisäksi halvempia valmistaa kuin vanhat mallit.

Tänään osavuosikatsauksensa julkistavan Ericssonin tulos näyttää kovaa kasvua. Ennuste haarukka on suuri, koska on epävarmaa, kuinka hyväksi matkapuhelimien ja analogisten puhelinvaihteiden kannattavuus nousee. Ensi viikolla tuloksensa julkistava Nokia näyttäisi parantavan Ericssoniakin enemmän. Tosin vertailuvuosi 1996 oli kehno. Motorolan kasvu oli sekä puhelin- että verkkopuolella kilpailijoita hitaampaa.

Markkinaosuuksissa Ericsson näyttäisi ohittaneen Nokian digitaalisissa matkapuhelimissa. Nokialla on toisaalta mennyt verkkotoimituksissa Ericssonia paremmin.
(MTV3/Jari Saario)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.