Mainos

Matkapuhelintoiminnassa alkaa pudotuspeli?

Matkapuhelinoperaattori DNA ennustaa, että jo tänä vuonna usea operaattori putoaa pois kännykkämarkkinoilta. Sen mukaan hintakilpailu on kiristynyt niin paljon, että katteissa ei riitä enää kaikille tilaa toimia.

Matkapuheluita tarjoava DNA ennustaa, että osa kännykkäoperaattoreista putoaa pois markkinoilta jo tänä vuonna. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan Suomeen mahtuu vain 4-5 operaattoria.

Nyt toimijoiden määrä on kasvanut nopeasti kolmeenkymmeneen. Soneran, Elisan, DNA:n ja Saunalahden rinnalle on syntynyt nippu puolituntemattomia palveluntarjoajia.

- Tämä pudotuspeli on kovaa ja sieltä pienemmästä päästä todennäköisesti tippuu näitä yrittäjiä pois. Kustannustaso on tullut niin kovaksi tai katteet pienentyneet tässä mobiilitoiminnassa, että siellä ei ole enää tilaa toimia, toimitusjohtaja Ari Tolonen DNA:sta uskoo.

Hintasota on koventunut ja yhtiöt mainostavat suurin ilmoituksin edullisia puheluita. Yhtiöissä uskotaan hintakilpailun jatkuvan vielä jonkin aikaa.

Viime vuonna paljon asiakkaita voittanut Saunalahti uskoo häviäjien olevan niitä, joille puheluiden myynti on vain sivubisnestä. Suureen pudotuspeliin se ei usko.

- Uskon kuitenkin, että näistä niin sanotuista bränditoimijoista, jotka suuri osa tuli tähän viime vuoden syksynä tähän mukaan, niin heistä usea tulee vielä luopumaan tästä kuluvan vuoden aikana. Siinä mielessä kyllä uskon, että palvelubrändien määrä tulee vähenemään ja se tulee osaltaan olemaan meidän hyödyksi, toimitusjohtaja Matti Vikkula Sainalahdelta uskoo.

Hintakilpailu on rankkaa. Isot uskovat uusien, pienten tulokkaiden putoamiseen. Pienet taas uskovat olevansa trimmatumpia kilpailuun ja uskovat parempiin katteisiin tottuneiden isojen olevan tiukoilla.

(MTV3)

(Talousuutiset 20.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.