Mainos

Matkapuhelinten toimitukset kaupalle sitkeässä laskussa

Matkapuhelinten toimitukset kaupalle vähentyivät edelleen viime kuussa ja lasku vain kiihtyi elokuusta. Elektroniikan tukkukauppiaiden kokoamien tietojen mukaan syyskuussa kauppoihin toimitettiin noin 79700 kännykkää. Se on lähes 54 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Elokuussa vastaava vähennys oli 36 prosenttia.

Koko alkuvuonna kauppoihin toimitettiin lähes 774000 matkapuhelinta. Se on runsaat 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Matkapuhelinkaupan hidastumisesta huolimatta Elektroniikan tukkukauppiaat ei ole kuitenkaan laskenut tämän vuoden myyntiarviota, vaan uskoo myyntiin menevän 1,3 miljoonaa matkapuhelinta. Se on suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten.

Elektroniikan tukkukauppiaiden toimitusjohtaja Pentti Karhu muistutti tänään, että viime kuun tietoja tarkasteltaessa on muistettava edellisvuoden syyskuun poikkeuksellisuus. Viime syksynä operaattorit kampanjoivat voimallisesti koululaisille liittymiä. Nyt uusia liittymiä ei ole myyty erillisillä kampanjoilla, koska noin joka kahdeksannella suomalaisella on jo matkapuhelin.

Karhun näkemyksen mukaan syyskuun lukua painaa alas myös grps-puhelinten odottelu. Hän myöntää, että varmaan osa laskusta johtuu myös taloudellisen tilanteen muutoksesta.

Karhu katsoo kuitenkin, että ala pysyy kasvualana jatkossakin, koska puhelimia korvataan uusilla.

Matkapuhelimen käyttöikä on keskimäärin kolme vuotta.

(MTV3-STT)

14:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.