Mainos

Matkapuhelinten myynti romahti

Tukkukauppiaat odottavat joulukuussa parempaa myyntiä. Marraskuussa kännykkämyynti putosi jopa neljänneksen viime vuodesta.

Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan matkapuhelinten kappalemääräinen myynti romahti marraskuussa 25 prosenttia vuoden takaisesta. Kauppoihin toimitettujen puhelinten arvo putosi peräti 31 prosenttia.

Marraskuun myynti vaikuttaa vahvasti koko vuoden lukemiin, sillä marraskuu on ollut perinteisesti paras kuukausi joulukuun jälkeen.

Tänä vuonna matkapuhelimia on mennyt kaupaksi yksitoista prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Suunta on ollut laskeva läpi vuoden.

Marraskuun huimaan pudotukseen vaikutti se, että viime vuonna marraskuu oli poikkeuksellisesti paras kuukausi. Silloin myytiin 288 000 puhelinta. Tämän vuoden marraskuussa kauppoihin toimitettiin vain 216 000 kännykkää.

Tukkukauppiaat odottavat kuitenkin parempaa joulukuuta. Myynnin arvioidaan ylittävän viime joulukuun tason, joka oli 222 000 puhelinta. Tavoite on saavutettavissa, mikäli joulukuun myynti nousee useimpien vuosien tapaan huippukuukaudeksi.

Marraskuussa jälleenmyyjille toimitettujen puhelinten keskihinta oli 160 euroa, kun vuosi sitten keskihinta oli 174 euroa. 3G-puhelinten osuus oli 29 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.