Mainos

Matkapuhelinoperaattorien arpajaisille uhkasakko

Kuluttaja-asiamies on uhkasakon voimin kieltänyt teleyrityksiä kauppaamasta matkapuhelinliittymiä arpajaispalkintoihin keskittyvillä mainoksilla.

Sekä Sonera, Radiolinja että Telia ovat tänä kesänä mainostaneet näkyvästi omia arpajaisiaan. Kuluttaja-asiamiehen mukaan varsinainen myyntituote eli matkapuhelinliittymä on sivuutettu markkinoinnissa lähes täysin. Soneraa kiellettiin lisäksi järjestämästä omia arpajaisiaan niin, että kuluttajat joutuvat eriarvoiseen asemaan. Soneran liittymien haltijoiden on luvattu olevan automaattisesti mukana arpajaisissa.

Sen sijaan ne kuluttajat, jotka eivät ole Soneran asiakkaita eivätkä sellaisiksi halua, joutuisivat hakemaan arpajaislipukkeen matkapuhelinmyymälästä. Kuluttaja-asiamies ja markkinatuomioistuin ovat useissa aiemmissa päätöksissään todenneet arpajaisten hallitsemat mainoskampanjat kuluttajansuojalain vastaiseksi epäasialliseksi vaikuttamiseksi. Markkinointikiellon tehosteeksi Soneralle on määrätty 400 000 markan ja Radiolinjalle sekä Telialle 300 000 markan uhkasakot.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.