Mainos

Matkapuhelinkauppa tehovalvontaan

Matkapuhelimen ja matkapuhelinliittymän kytkykauppaa valvotaan tehostetusti.

Viestintävirasto valvoo joulukaupan aikana tehostetusti matkapuhelinten ja matkapuhelinliittymän hintakytkykiellon noudattamista. Joulumainonnassa on ollut kytkykauppaan vivahtavia piirteitä, vaikka kytkyn kieltäviä säännöksiä on muuten noudatettu melko hyvin.

Matkapuhelimen ja siihen liittyvän hyödykkeen hinta ei saa viraston mukaan riippua siitä, hankkiiko asiakas myyjältä myös puhelinliittymän. Hyödykkeitä ovat mm. handsfree-laitteet sekä toiminnot, jotka eivät kuulu laitevalmistajan peruspakettiin. Kytkysäännöstä sovelletaan myös laitevuokraukseen.

Jos tehovalvonnassa havaitaan kytkykauppaa, Viestintävirasto kieltää välittömästi sen jatkamisen, tarvittaessa uhkasakon avulla. Toistuva hintakytkykiellon laiminlyönti on riittävä peruste uhkasakon asettamiseen.

Valvonnalla halutaan estää kilpailua vääristävää markkinointia. Ostopäätöstä on vaikea tehdä, jos laitteiden ja liittymien hinnat ovat kytköksissä toisiinsa. Useissa Euroopan maissa vääristynyt kilpailu on vienyt siihen, että matkapuhelimen voi saada ilmaiseksi liittymäkaupan yhteydessä, mutta puhelimesta joutuu maksamaan moninkertaisesti pitkien liittymäsopimusten maksuina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.