Mainos

Matkapuhelin tuo tunteen turvallisuudesta

Tilastokeskuksen raportin mukaan suomalaiset kokevat matkapuhelimien lisäävän turvallisuutta ja olevan välttämättömiä ystäväpiirin ja perheen yhteydenpidon kannalta.

Tilastokeskuksen raportin mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista kokee, että matkapuhelin lisää turvallisuutta. Matkapuhelinta käytetään ensisijaisesti henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen, joten kiinnostus uusiin niin sanottuihin lisäarvopalveluihin näyttää jopa vähentyneen.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen raportista Tietoyhteiskunnan kehkeytyminen. Raportissa tarkastellaan suomalaisten tietoyhteiskuntavalmiuksien ja -asenteiden muutoksia vuosina 1996-2002.

Tekstiviestit lähes kaikkien käytössä

Matkapuhelin oli viime vuonna 86 prosentilla yli 10-vuotiaista miehistä ja 78 prosentilla naisista. 70-74-vuotiaistakin joka toisella oli käytössään matkapuhelin. Tekstiviestejä käytti vuonna 2002 säännöllisesti enemmistö 10-59-vuotiaista suomalaisista.

Tieto- ja viestintätekniikan käyttö työpaikoilla on lisääntynyt viime vuosina edelleen. Viime vuonna yli puolella työntekijöistä oli mahdollisuus päästä internetiin työpaikaltaan. Internetyhteys on sitä yleisempi, mitä suurempi yritys on kyseessä. Alle viiden hengen yrityksissä internetyhteyksiä on vielä vähän.

Kouluissa tietotekniikkaa hyödynnetään monipuolisesti. Peruskoulujen, ammattikoulujen ja lukioiden oppilaista neljä viidestä oli käyttänyt tietokonetta koulussa. Ammattikouluissa käytettiin tieto- ja viestintätekniikkaa yleisemmin ja monipuolisemmin kuin lukioissa tai peruskouluissa.

Kohti tietoyhteiskuntaa


Tietoyhteiskunnan kehkeytyminen -raportin mukaan suomalaisten perustaidot tekstinkäsittelyn, sähköpostin ja internetin käytön osalta ovat hyvät. Suomesta on kehkeytynyt vajaassa vuosikymmenessä tietotekniikkayhteiskunta, mutta myös yhteiskunnan toimintatavat ja -rakenteet ovat muutosvaiheessa.

Raportin mukaan tieto- ja viestintätekniikan tarjoamien mahdollisuuksien ansiosta Suomesta on kehkeytymässä myös tietoyhteiskunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.