Mainos

Matkapuhelimien myynti laskussa

Matkapuhelinten myynti jäi viime kuussa vajaan viidenneksen pienemmäksi kuin vuosi sitten. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä myytiin kuitenkin muutama tuhat matkapuhelinta enemmän kuin vuosi sitten. Koko tänä vuonna myynti nousee noin 1,4 miljoonaan puhelimeen eli yhtä suureksi kuin viime vuonna, arvioi Elektroniikan tukkukauppiaiden yhdistys. Maaliskuussa kaupoille toimitettiin 85 324 matkapuhelinta, kun myynti vuosi sitten oli 106 027 puhelinta. Tammi-maaliskuussa myynti nousi 239 969 puhelimeen eli prosentin edellisvuotista suuremmaksi.

Viime vuoden lopussa kolmella suomalaisella neljästä oli matkapuhelin. Tämän vuoden loppuun mennessä puhelin on toimitusjohtaja Pentti Karhun arvion mukaan jo neljällä suomalaisella viidestä. Hän ennakoi, että vuoden lopussa matkapuhelimien penetraatio Suomessa nousee 80 prosentin tasolle. Matkapuhelimien hintojen lasku on pysähtynyt, ja hinnat ovat nyt nousussa. Taustalla on muun muassa uusien mallien markkinoille tulo.

Kolmannen sukupolven järjestelmien Karhu uskoo yleistyvän vuoden 2004 paikkeilla. -Tänä vuonna Suomessa myytävistä matkapuhelimista 75 prosenttia on korvaushankintoja. Viiden vuoden kuluttua niiden osuus nousee jo 95 prosenttiin, kun puhelimien penetraatio edelleen nousee, ennustaa Karhu.

Kypsillä puhelinmarkkinoilla Karhu uskoo vuosittaisen puhelinmyynnin pysyvän 1-1,5 miljoonan puhelimen tasolla. Hän arvioi puhelimen keskimääräiseksi käyttöiäksi 2-3 vuotta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.