Mainos

Matkanjärjestäjät ja ulkoministeriö eri linjoilla Turkin ja Egyptin turvallisuudesta

Loma- ja kaukomatkoja järjestävien matkatoimistojen mukaan matkustaminen lomakohteisiin on tällä hetkellä pääosin turvallista.

Matkanjärjestäjille on tullut kyselyjä matkustamisen turvallisuudesta sen jälkeen, kun MTV3 Uutiset julkisti ulkoministeriön listan turvallisista ja turvattomista maista.

Ulkoministeriön suosituksessa esimerkiksi Turkki ja Egypti on merkitty maiksi, joihin suositellaan matkustamista vain välttämättömissä tapauksissa. Matkatoimistoissa suositus jakaa mielipiteitä.

Matkailusivusto WildJunketin kolme turvallisimmaksi arvioimaa lomakohdetta:

1. Karibian saariryhmään kuuluvat ABC-saaret.

Rikollisuus näillä saarilla on sivuston mukaan erittäin vähäistä. Myöskään poliittisia kriisejä ei juurikaan ole. Saari sijaitsee sivussa hirmumyrskyjen reiteiltä, joten luonnonmullistuksiinkaan ei juuri törmää.

2. Uusi-Seelanti

Australian kaakkoispuolella sijaitseva Uusi-Seelanti on on yksi maailman turvallisimmista paikoista. Sivuston mukaan rauhallinen elämäntapa on Uudelle-Seelannille luonteenomaista, joten matkailijan turvallisuus on maailman huippuluokkaa.

3. Ulster, Pohjois-Irlanti

Vaikka muinaiset irlantilaiset olivat tunnettuja ärhäkkyydestään ja alkoholinkäytöstään, on Ulster toista maata. Historiallinen Ulsterin provinssi on tunnettu vihreydestään ja väkivallattomuudestaan.

– Esimerkiksi osa Egyptin viikon mittaisista matkoista myytiin matkamessuilla loppuun, joten parin vuoden takaiset arabikevään pelot näyttävät hälventyneen. Esimerkiksi Hurghadaan voi matkustaa täysin rauhallisin mielin, mutta retkien kanssa teemme ratkaisut matkakohtaisesti. Jos Kairossa on levotonta, retki sinne perutaan, sanoo Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola.

Matka-Vekan toimitusjohtaja Mikko Pietarinen sekä Tjäreborgin viestintäpäällikkö Arja Pucilowski ovat samoilla linjoilla; matkustaminen on turvallista, kunhan seuraa ulkoministeriön ja matkanjärjestäjän ohjeita.

Suurin riski joutua vaikeuksiin on omatoimimatkailijoilla.

– Suomalaiset ovat erittäin hyvin perillä kohteensa tilanteesta, mikä on epäilemättä netin ansiota. Matkaa suunnittelevat katsovat netistä matkavaihtoehtoja, ja ottavat selvää alueen turvallisuustilanteesta. Riski joutua ongelmiin kohdistuu eniten omatoimimatkailijoihin. He reissaavat yleensä lomakohteiden ulkopuolella ja matkustavat esimerkiksi paikalliskuljetuksilla. Etenkin Turkin ja Syyrian rajan lähialueet eivät välttämättä ole turvallisia, toteaa Tjäreborgin Pucilowski.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.