Mainos

Matkalla ulkomaille ja Visa Electron taskussa?

Pankit aloittavat maanantaina kolmipäiväisen lakon.

Lakon aikana pankkikonttorit ovat suljettuina, mutta pankit pyrkivät turvaamaan tärkeimmät palvelut, kuten käteisautomaattinostot, verkkopalvelut ja korttimaksamisen.

Nordean pankkipalveluiden riskienhallintajohtaja Kari Oksanen ei näe syytä rahan hamstraamiseen pankkilakon takia. Normaali käteisvara kannattaa hänen mukaansa pitää lompakossa aina.

- Kaikki pankit pyrkivät pitämään korttipalvelut toiminnassa. Myös käteisautomaatteja täydennetään lakon aikana, jotta käteistä rahaa riittää normaalisti.

Pankit ovat kuitenkin varoitelleet mahdollisista häiriöistä Visa Electron -korteilla maksamisesta. Visa Electronin ostotapahtuma vaatii aina katevarmennuksen pankilta.

- Varoituksessa on kyse siitä, että kaupassa on nyt ruuhkaa joulunaikana, joten kaupan omat järjestelmät voivat ruuhkautua. Pahimmillaan myös pankin järjestelmä voi ruuhkautua, oli sitten menossa lakko tai ei.

Rahattomana ulkomailla?

Katevarmennus koskee kaikkia suomalaisten pankkien Visa Electron kortteja, käytetään niitä sitten kotimaassa tai ulkomailla. Mikäli korttien varmennuksessa esiintyy ongelmia, ei kortilla saa nostettua käteistä rahaa eikä maksettua korttiostoja edes ulkomailla. Mikäli ulkomailla lomailevalla on vain yksi kortti, Electron, ei rahaa saa mistään.

- Konttorit ovat kiinni ja asiakaspalvelu puhelimitse joudutaan sulkemaan, koska ei ole henkilöstöä palvelemaan asiakkaita, Oksanen toteaa.

- Tällä hetkellä ei ole muita vaihtoehtoja, kuin hankkia nyt käteistä sen varalle, että maksaminen tai käteisnosto ei onnistuisikaan ulkomailla olopäivinä.

Monet yritykset ovat maksaneet palkkoja etukäteen, ja myös Kela on maksanut joitain etuuksia etukäteen, joten Oksanen toivoo, että asiakkaiden tileillä olisi "polttoainetta" tulevan lakon varalle.

Pankkitoimihenkilöt menevät lakkoon vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluitaan. Ammattiliito Suora katsoo, että nyt tarjottu 1,69 prosentin palkankorotus vajaalle kahdelle vuodelle ei riitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.