Mainos

Matkalippuja kännykällä Helsingissä

Ensi viikonloppuna metro- ja raitiovaunulipun voi hankkia Helsingissä tekstiviestillä. Itse lippu tulee asiakkaalle samoin tekstiviestinä kännykkään.
Kyseessä on kahden päivän kokeilu, jota on tarkoitus jatkaa vuoden lopulla.

Viikonlopun kokeilussa tekstiviestilippu maksaa kahdeksan markkaa eikä siitä aiheudu matkustajalle lisäkuluja. Lipun voi ostaa kaikilla gsm-puhelimilla Soneran, Radiolinjan ja Telian liittymissä.

Hankkeen takana ovat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL sekä matkapuhelimissa toimivien hyötypalveluiden suunnitteluun ja tuotantoon erikoitustunut Plusdial-yritys.

HKL:n edustajan Seppo Vepsäläisen mukaan HKL aloittanee pidempiaikaisen kännykkälippukokeilun joulukuussa. HKL:n tavoitteena on vähentää kuljettajarahastusta liikennevälineissä, jotta matkustaminen jouhevoituisi ja nopeutuisi.

Vepsäläinen uskoo kännykkälipusta olevan hyötyä erityisesti satunnaisille matkailijoille, jotka eivät tiedä, mistä kertalipun voisi ostaa. Ensi lauantain aamuviidestä sunnuntain iltayhteentoista lipun voi tilata palvelunumerosta, joka selviää lähipäivien mainoskampanjoista.

Kokeilussa lipun tilaamisesta ei aiheudu välityskuluja, mutta jatkossa välittämisestä laskutetaan. Vepsäläinen korostaa, että vastedeskin kännykkälippu välityskuluineen on halvempi kuin kuljettajalta ostettava lippu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.