Mainos

Matkailuyritysten usko talouteen on heikentynyt

Matkailuyritykset povaavat tästä vuodesta taloudellisesti melko tiukkaa.

Matkailualan usko taloudelliseen tilanteeseen on heikentynyt selvästi viime vuodesta. Positiivisesti taloudellisen tilanteen kehitykseen suhtautuvia yrityksiä on yhä kuitenkin suhteellisesti enemmän kuin negatiivisesti suhtautuvia, ilmenee juuri valmistuneesta matkailun valtakunnallisesta kyselystä.

- Olettaisin, että tärkein syy on yleinen talouden hiljainen, ei nyt voi sanoa taantuma, mutta kasvuvauhdin hidastuminen. Sehän heijastuu aina suoraan matkailuun. Matkaluhan on hyvin suhdanneherkkää. Ehkä sitten vähäisemmässä määrin nämä syksyn terroritekojen jälkivaikutukset, sanoi Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen Radio Novan haastattelussa.

Lehtonen arvioi, että suomalaisten matkailu kotimaassa pitää edelleen pintansa, mutta ulkomaanmatkoja tehdään aiempaa harvemmin.

Turistit pitävät Suomea edelleen turvallisena. Yhdysvalloista ja kaukoidästä tulevien matkailijoiden määrän uskotaan vähenevän tänä vuonna. Kotimaisten ja venäläisten matkailijoiden jälkeen eniten kasvua odotetaan saksankielisestä Keski-Euroopasta tulevien matkailijoiden määrän.

Matkailuala varautuu heikentyneisiin suhdannenäkymiin kehittämällä tuotteitaan ja lisäämällä markkinointia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.