Mainos

Matkailuvaunut ja -autot käyvät hyvin kaupaksi

Matkailuvaunut ja -autot ovat käyneet tänä vuonna hyvin kaupaksi. Matkailuvaunuja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa 23,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Matkailuautojen ensirekisteröintien määrä puolestaan kasvoi alkuvuonna 22,2 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna.

Matkailuajoneuvoalan tuottajat ry:n mukaan matkailuvaunujen ja -autojen hyvää menekkiä selittävät muun muassa kotimaan matkailun kasvu sekä kolea alkukesä, jonka takia kauppa kävi erityisen hyvin kesäkuussa. Esimerkiksi kesäkuussa matkailuvaunuja myytiin yli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Alkuvuonna myytiin yhteensä 905 matkailuvaunua ja 843 matkailuautoa. Matkailuajoneuvoalan tuottajat ry:n arvion mukaan tänä vuonna saatetaan myydä yhteensä jopa 1400 matkailuvaunua ja 1300 matkailuautoa, kun viime vuonna matkailuvaunuja myytiin 1177 ja matkailuautoja 1054.

Matkailuvaunujen myynnin markkinajohtaja oli alkuvuonna kotimainen Solifer vajaan 29 prosentin markkinaosuudellaan. Matkailuautoissa markkinajohtaja puolestaan oli saksalainen Dethleffs vajaan 25 prosentin markkinaosuudellaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.